Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Η Toyota βάζει οριστικό τέλος στο Avensis;

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Avensis, αφού η Toyota σκέφτεται να σταματήσει πλήρως τη διάθεση του μεσαίου μοντέλου της.
Η Toyota σκέφτεται πολύ σοβαρά να σταματήσει στο άμεσο μέλλον οριστικά τη διάθεση του Avensis, λόγω κυρίως της μειωμένης ζήτησης παγκοσμίως για σεντάν μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας, έναντι των SUV.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Toyota Europe, είναι πιθανό
το Avensis να αντικατασταθεί από κάτι το εντελώς διαφορετικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, το μέλλον του Avensis είναι αυτή τη στιγμή θολό, με την υπάρχουσα γενιά του να βρίσκεται στην αγορά από το 2009 και να χρίζει αντικατάστασης, χωρίς πάντως να έχει αποφασιστεί ακόμη το τι θα συμβεί.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Toyota Europe κ. Johan van Zyl τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το πως τα πάει το Avensis αυτή τη στιγμή. Όμως, αναρωτιόμαστε εάν θα πρέπει το επόμενο βήμα μας να είναι ένα μεσαίο σεντάν ή κάτι εντελώς διαφορετικό».

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι το Avensis συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να σταματήσει την πορεία του στη γκάμα της Toyota και να ακολουθήσει τη μοίρα άλλων μεσαίων μοντέλων όπως του Citroen C5, το οποίο σταμάτησε εντελώς τη διάθεσή του από τη γαλλική εταιρεία στις αρχές της χρονιάς, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος αντικαταστάτης του.

Πηγή: AutoExpress