Με 365 άλογα το πρώτο turbo Genesis G80 από τη Hyundai

Η Genesis, η πολυτελής φίρμα που έχει δημιουργήσει η Hyundai, εντάσσει στη γκάμα του μεγάλου σεντάν G80 τη νέα έκδοση 3,3T Sport, με turbo μοτέρ 365 ίππων και γρήγορες επιδόσεις.

Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο με turbo κινητήρα στη γκάμα του Genesis G80 και τοποθετείται μεταξύ της έκδοσης με τον ατμοσφαιρικό V6 των 3,8 λίτρων (311 ίπποι) και αυτής με τον επίσης ατμοσφαιρικό 5λιτρο V8 των 420 ίππων.

Το νέο μοτέρ είναι ένας V6 3,3 λίτρων twin-turbo φυσικά της Hyundai, ο οποίος αποδίδει 365 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 510 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.300 σ.α.κ., ενώ συνδυάζεται με σπορ ρυθμισμένο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Παράλληλα, η Genesis έχει τοποθετήσει μια νέα, πιο σπορ ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερα πίσω φρένα με αεριζόμενους δίσκους και ειδικής σχεδίασης 19 ιντσών ζάντες.


Αλλαγές έχουμε και στην εμφάνιση που χαρίζουν στο G80 Sport μια πιο δυναμική παρουσία (μαύρες επενδύσεις, κυψελωτή γρίλια, νέος διαχύτης), αλλά και στο εσωτερικό όπου συναντούμε πιο σπορ καθίσματα σε μαύρο ή γκρι δέρμα με αντίστοιχες ραφές, τιμόνι με πιο λεπτή στεφάνη, αλλά και επενδύσεις από πραγματικά ανθρακονήματα.
TAG