Βελτιωμένη Mercedes SL είναι όσο δυνατή όσο μια Lamborghini Aventador!


Η γερμανική VÄTH βελτιώνει την κορυφαία Mercedes SL και τις προσδίδει ακόμη περισσότερη δύναμη και ακόμη περισσότερη ροπή, χαρίζοντάς της και ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

Η VÄTH επεμβαίνει πάνω στον 6λιτρο biturbo V12 κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG SL 65 αυξάνοντας την ισχύ του στα 700 άλογα από 630 εργοστασιακά, αλλά και τη ροπή του στα 1.148 Nm, από 1.000 Nm.

Με βάση τα παραπάνω νούμερα, η φτιαγμένη Mercedes SL της VÄTH έχει την ίδια ισχύ με την κορυφαία Lamborghini Aventador των 700 ίππων, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει βελτίωση και στις επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα να αυξάνεται στα 325 χλμ./ώρα και το 0-100 να μειώνεται κάτω από τα 4,0 δλ. από το εργοστάσιο.

Επιπλέον των παραπάνω η VÄTH επεμβαίνει με... φειδώ στην εμφάνιση της SL 65, προσθέτοντας μόνο ένα νέο εμπρός σπόιλερ και πίσω διαχύτη από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχουν και νέας σχεδίασης σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα.

Φυσικά, από την πρόταση βελτίωσης της γερμανικής φίρμας δεν λείπει και ένα νέο σύστημα εξάτμισης με ρυθμιζόμενα μέσω τηλεχειριστηρίου κλαπέτα, ενώ υπάρχει και νέα ανάρτηση, η οποία μειώνει αισθητά την απόσταση από το έδαφος.


Όσο τέλος για το κόστος όλων των παραπάνω, οι νέες ζάντες κοστίζουν 8.050 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση, η αναβάθμιση του κινητήρα 7.680 ευρώ, 4.340 ευρώ είναι το κόστος της νέας εξάτμισης και 1.900 ευρώ της ανάρτησης. Το τελικό κόστος, χωρίς το bodykit, αγγίζει τα 21.970 ευρώ.
TAG