Η Renault δεν θα βάλει στην παραγωγή το Clio των 275 ίππων

Για λόγους που έχουν να κάνουν με την παραγωγή του νέου σπορ κουπέ της Alpine, η Renault αποφάσισε να μην κατασκευάσει τελικά το κορυφαίο Renault Clio RS16 των 275 ίππων που είχε παρουσιάσει τον Μάιο.

Η απόφαση της Renault βάζει τέλος στα όνειρα των οπαδών των μικρών γρήγορων αυτοκινήτων, αφού το νέο Clio RS υποσχόταν να είναι ένα από τα πιο hardcore μοντέλα του είδους στην ιστορία.

Ειδικότερα, το μοντέλο που είχε παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή στο φετινό Γκραν Πρι του Μονακό, είχε εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα της Renault και έφερε ένα 2λιτρο turbo μοτέρ 275 ίππων, αλλά και μια σειρά από αγωνιστικού τύπου αλλαγές στην ανάρτηση, τα φρένα, το αμάξωμα και το εσωτερικό.

H Renault προόριζε να το βάλει σε παραγωγή σε μικρό αριθμό μονάδων σαν μια super κορυφαία έκδοση του Clio, ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, για λόγους που έχουν να κάνουν με το λανσάρισμα της Alpine, το όλο project ακυρώθηκε.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα έχει να κάνει με το εργοστάσιο στο Ντιεπέ της Γαλλίας, το οποίο θα ξεκινήσει σε λίγο διάστημα να κατασκευάζει το νέο σπορ κουπέ της Alpine και λόγω φόρτου εργασίας δεν υπάρχει ο χρόνος και το δυναμικό να ασχοληθούν με το Clio RS 16, το οποίο ουσιαστικά θα φτιαχνόταν στο χέρι.

Έτσι, η επιλογή θα ήταν να μετατεθεί το λανσάρισμα του super Clio το 2018, όταν και θα είχε οριστικοποιηθεί η παραγωγή της Alpine, όμως το διάστημα αναμονής είναι πολύ μεγάλο και έτσι, τελικά επιλέχθηκε το όλο project να ακυρωθεί.


Από την πλευρά μας, θα σημειώσουμε ότι είναι κρίμα που ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα το δούμε τελικά στους δρόμους, έστω και εάν δύσκολα στη χώρα μας θα βρισκόταν κάποιος για να πληρώσει τα 45.000-50.000 ευρώ τα οποία θα κόστιζε.
TAG