Η νέα Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι το γρηγορότερο SUV στο Νίρμπουργκρινγκ!

Η Alfa Romeo παρουσίασε προχθές το πρώτο SUV της ιστορίας της, τη νέα Stelvio και, θέλοντας να δείξει τις δυνατότητές της, αποκάλυψε ότι η κορυφαία έκδοση Quadrifoglio των 510 ίππων είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του είδους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η Stelvio Quadrifoglio μπορεί να κάνει χρόνο 7 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα στο περίφημο «Ring», όντας πιο γρήγορη από την Porsche Cayenne Turbo S, η οποία με χρόνο 7:59.74 κατέχει το ρεκόρ για SUV παραγωγής στην πίστα, αλλά και σε σχέση με το Range Rover Sport SVR που έχει κάνει 8:14.00.

Θυμίζουμε ότι η κορυφαία έκδοση της νέας Stelvio φέρει τον twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων που προέρχεται από τη Ferrari και ο οποίος προσφέρει 510 άλογα.

Προς το παρόν η Alfa Romeo δεν έχει ανακοινώσει το επίσημο 0-100, αλλά μόνο το 0-60 μίλια ανά ώρα (0-96 χλμ./ώρα). που είναι αρκετά εκρηκτικό (3,9 δλ.), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 284 χλμ./ώρα.


Στόχος σε κάθε περίπτωση της ιταλικής φίρμας είναι να προσφέρει το πιο σπορ και γρήγορο μεσαίο SUV της εποχής, παίρνοντας τον τίτλο από την Porsche Macan Turbo, η οποία σύμφωνα με το εργοστάσιο κάνει το 0-100 σε 4,4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα.
TAG