Η Timeless Kustoms δημιουργεί μια απίστευτη Mustang του 1965 με 1.000 άλογα!

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βελτιώσεων SEMA στο Λας Βέγκας, η αμερικάνικη Timeless Kustoms παρουσίασε μια μοναδική φτιαγμένη Mustang 1ης γενιάς, η οποία διαθέτει μια άκρως επιθετική εμφάνιση.

Η δημιουργία της Timeless Kustoms ονομάζεται «Vicious» (=Μοχθηρός, Κακός) και βασίζεται πάνω στην Mustang του 1965, από το αμάξωμα της οποίας αφαιρέθηκε η οροφή και στη θέση της μπήκε μια νέα, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και έξτρα προσθήκες, που πρόσθεσαν αρκετά εκατοστά σε πλάτος.

Αμέσως μετά, το αμάξωμα αυτό τοποθετήθηκε πάνω σε ένα νέο πλαίσιο της Art Morrison, με ρυθμιζόμενη ανάρτηση αγωνιστικού τύπου από Corvette!

Κάτω από το καπό, αυτή η εντελώς αλλαγμένη Mustang διαθέτει έναν 5,1 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα της Ford Performance, ο οποίος συνδυάζεται με έναν κομπρέσσορα Magnuson TVS, αλλά και δύο τούρμπο από την Precision Turbo.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ισχύς, με τη βοήθεια και μιας νέας εξάτμισης από την MagnaFlow, να ξεπερνά τα 1.000 άλογα! 

Φυσικά, με όλη αυτή τη δύναμη απαιτήθηκε και ένας ενισχυμένος συμπλέκτης, μαζί με ένα συγχρονιζέ κιβώτιο 6 σχέσεων για να τη στείλει στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Αντίστοιχα, τα ελαστικά είναι διαστάσεων 305/30 ZR19 εμπρός και 355/30 ZR19 πίσω, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί το πιστάδικο Dodge Viper ACR. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με carbon κεραμικούς δίσκους και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός, με 4πίστονες πίσω.


Αρκετή δουλειά έχει γίνει στο εσωτερικό της μοναδικής αυτής Mustang, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί ένα πλήρες roll cage, αγωνιστικού τύπου καθίσματα με αντίστοιχες ζώνες, αλλά και ένα τριάκτινο τιμόνι της Sparco με τεραστίων διαστάσεων τρυπητά paddles.

Παράλληλα, στο εσωτερικό βάζει μάτι και το κατακόκκινο δέρμα που καλύπτει σχεδόν κάθε σπιθαμή του, ενώ μπροστά από τον οδηγό έχει τοποθετηθεί και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων της Motec.
TAG