H Honda αποκαλύπτει το νέο αγωνιστικό NSX!

Για μια ακόμη χρονιά η Honda θα συμμετάσχει στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Super GT και σήμερα, η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε το νέο της αγωνιστικό NSX.

Το νέο NSX-GT θα αντικαταστήσει το NSX-GT Concept με το οποίο η Honda συμμετείχε τα προηγούμενα τρία χρόνια στο ίδιο Πρωτάθλημα.

Φυσικά, το νέο αγωνιστικό Honda NSX βασίζεται πάνω στην έκδοση δρόμου του ιαπωνικού sportscar, όμως αντί για το υβριδικό σύστημα με τον V6 twin-turbo βενζινοκινητήρα των 3,5 λίτρων, το αγωνιστικό μοντέλο διαθέτει ένα 2λιτρο turbo 4κύλινδρο, επίσης βενζινοκίνητο, μοτέρ.

Ο νέος κινητήρας βενζίνης, παρότι μικρότερος σε διαστάσεις και χωρητικότητα, είναι πιο ισχυρός από τον V6, αφού σύμφωνα με την εταιρεία ξεπερνά τα 600 άλογα ισχύος, έναντι 573 του υβριδικού NSX.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο έχει λάβει και αρκετές επιπλέον βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο σε πλαίσιο, φρένα εσωτερικό κ.λπ., ενώ και το αμάξωμά του με τα «γυμνά» ανθρακονήματα, είναι ακόμη πιο επιθετικό.


Το ανανεωμένο Honda NSX-GT θα ξεκινήσει από το 2017 την εμπλοκή του στο νέο Πρωτάθλημα και θα μετάσχει στην top κατηγορία GT500. Στους ανταγωνιστές του περιλαμβάνεται το αγωνιστικό Nissan GT-R (κέρδισε πέρσι), αλλά και το καινούργιο αγωνιστικό Lexus LC 500, που αντικαθιστά το RC F.
TAG