Η Toyota ετοιμάζει μια νέα γκάμα αυτοκινήτων επιδόσεων!

Στα πρότυπα των Mercedes-AMG και BMW M, η Toyota ετοιμάζει το δικό της τμήμα αυτοκινήτων επιδόσεων, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει μια σειρά από νέες hot εκδόσεις των μοντέλων της.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι εκδόσεις TRD (Toyota Racing Development) για τα μοντέλα της Toyota, οι οποίες όμως δεν έχουν παγκόσμια χροιά, αφού π.χ. δεν προσφέρονται στην Ευρώπη.

Πλέον, και με την εμπλοκή του ιαπωνικού κολοσσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μέσω της Gazoo Racing, του αγωνιστικού της παρακλαδιού, φαίνεται ότι οι νέες hot εκδόσεις των μοντέλων της Toyota είναι πιο κοντά στην παραγωγή από κάθε άλλη φορά.

Σε συνέντευξή του μάλιστα στο βρετανικό τύπο, το αφεντικό της Gazoo Racing αλλά και του τμήματος κινητήρων της Toyota, ο κ. Koei Saga, δήλωσε ότι θέλει η Gazoo να επεκτείνει την παρουσία της εκτός Ιαπωνίας και να μετεξελιχθεί σε μια εταιρεία αυτοκινήτων επιδόσεων στα πρότυπα της BMW M.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει άλλη επίσημη επιβεβαίωση για το νέο τμήμα της Toyota, όμως με το δεδομένο της συμμετοχής της εταιρείας στο WRC, αλλά και με την επικείμενη άφιξη της νέας Supra, φαίνεται πιο πιθανό από ποτέ η ιαπωνική φίρμα να μας φέρει τις νέες γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της.

Πηγή: Autocar
TAG