Πωλήθηκε όλη η παραγωγή του νέου υπεραυτοκινήτου της Aston Martin!

Με ισχύ 1.000 ίππων, τεχνολογία από τη Φόρμουλα 1 και τιμή που θα αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, το νέο υπεραυτοκίνητο της Aston Martin αναμένεται να είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα όλων των εποχών και πλέον, η παραγωγή των 150 μονάδων του πωλήθηκε, 2 χρόνια πριν την παραγωγή του.

Συνολικά, σχεδόν 450 αγοραστές ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση μίας εκ των 150 μόνο AM-RB 001 (κωδική ονομασία) που θα κατασκευαστούν, με τη βρετανική φίρμα να καταλήγει τελικά στους 150 τυχερούς.

Το όλο project, θυμίζουμε ότι αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Aston Martin με την Red Bull Racing από τη Φόρμουλα 1 και αρχικά, με βάση ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα, για την κίνησή της η AM-RB 001 θα χρησιμοποιεί έναν V12 βενζινοκινητήρα της Aston και ένα υβριδικό σύστημα από την F1.

Η ισχύς αναμένεται να αγγίζει τα 1.000 άλογα και με βάση το βάρος των μόλις 1.000 κιλών, η σχετική αναλογία θα είναι 1:1, ένα απίστευτο νούμερο για αυτοκίνητο παραγωγής.

Στο πεδίο των επιδόσεων, αναμένεται η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα και το 0-100 χλμ./ώρα να συμπληρώνεται σε κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ το super αεροδυναμικό αμάξωμα θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας του πολύ γνωστού αεροδυναμιστή της F1, Adrian Newey, μαζί με τον αρχισχεδιαστή της Aston, Marek Reichman.

Φυσικά, για την κατασκευή της AM-RB 001 θα χρησιμοποιηθούν τα ακριβότερα και πιο εξωτικά υλικά, ενώ θα υπάρχουν οι πλέον πρόσφατες τεχνολογίες σε σύστημα κίνησης, ασφάλεια, ανάρτηση, φρένα κ.λπ.


Όπως προείπαμε, η Aston Martin θα κατασκευάσει μόλις 150 μονάδες του νέου υπεραυτοκινήτου της, με τις πρώτες παραγγελίες να παραδίδονται στις αρχές του 2019. Επιπλέον αυτών, θα υπάρξουν και 25 αγωνιστικές εκδοχές, που θα συμμετάσχουν στο ανώτατο επίπεδο αγώνων.
TAG