Το Audi A3 γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας

To μικρομεσαίο μοντέλο της Audi συμπλήρωσε 2 δεκαετίες στην αγορά, έχοντας διαγράψει μια άκρως πετυχημένη εμπορική πορεία με πάνω από 4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Audi A3 παρουσιάστηκε στα τέλη του 1996, αποτελώντας το πρώτο μικρομεσαίο premium μοντέλο, ενώ λίγο αργότερα ακολουθήθηκε από τη BMW (Σειρά 1) και Mercedes (A-Class).

Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αγορά η 3η γενιά του μοντέλου, η οποία περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε αμαξώματα (3θυρο, 5θυρο, sedan & cabrio).

Στα highlights του μικρομεσαίου Audi περιλαμβάνονται αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων CoD, ενώ αποτελεί το πρώτο premium μοντέλο που εξοπλίζεται με 1.000άρη turbo 3κύλινδρο μοτέρ για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.


Στην κορυφαία έκδοσή του RS3, συναντούμε έναν 2,5λιτρο turbo με απόδοση 400 ίππων, ενώ υπάρχουν και οι εκδόσεις e-tron και g-tron, με το πρώτο να έχει υβριδικό σύστημα κίνησης 204 ίππων (1,4 TFSI + ηλεκτροκινητήρας) και το δεύτερο, να χρησιμοποιεί τον 1,4 TFSI με 110 ίππους και δυνατότητα κίνησης με φυσικό αέριο.
TAG