Έτοιμη για τους αγώνες η νέα Mustang Shelby FP350S

Η Ford, μέσω του τμήματος επιδόσεων Ford Performance, δημιούργησε μια ακόμη αγωνιστική έκδοση της Mustang, η οποία βασίζεται στην κορυφαία Mustang Shelby GT350R και ονομάζεται «Shelby FP350S».

Η νέα αγωνιστική Mustang έχει εξελιχθεί ειδικά για αγώνες στις Η.Π.Α., όπως τα Πρωταθλήματα Trans Am, NASA και SCCA, ακολουθώντας τα βήματα των αγωνιστικών Shelby GT350R-C και Mustang GT4.

Για την κίνησή της η FP350S χρησιμοποιεί έναν 5,2 λίτρων ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της Ford Performance, με «κόκκινα» στις 8.250 στροφές, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο Tremec 3160 και διαφορικό τύπου Torsen.

Παράλληλα, υπάρχει πλήρες εξωτερικό bodykit με ρυθμιζόμενη carbon πίσω αεροτομή και τροχούς 19 ιντσών, μαζί με αγωνιστικού τύπου ανάρτηση και φρένα, αλλά και πλήρως αλλαγμένο σασί.

Οι αγωνιστικές αλλαγές ολοκληρώνονται στο εσωτερικό με τα καθίσματα της Sparco, τον κλωβό ασφαλείας στις νόρμες της FIA, αλλά και το τιμόνι με σύστημα γρήγορης απασφάλισης για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η νέα Mustang Shelby FP350S είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στις Η.Π.Α., ώστε να πάρει μέρος στα νέα Πρωταθλήματα του 2017.
TAG