Έτοιμη για τις πίστες η νέα Ferrari 488 Challenge! (+video)

Θέλοντας να διευρύνει τις αγωνιστικές επιλογές «Challenge» των μοντέλων της, η Ferrari παρουσίασε τη νέα 488 Challenge, το πρώτο αυτοκίνητο της σειράς που φέρει turbo κινητήρα.

Η νέα Ferrari 488 Challenge παρουσιάστηκε στη Νταϊτόνα των Η.Π.Α. και αρχικά, ο κινητήρας της είναι ο ίδιος 3,9 λίτρων V8 twin-turbo κινητήρας βενζίνης με 661 άλογα, που βρίσκεται και στην έκδοση δρόμου της Ferrari 488 GTB.

Από εκεί και πέρα, η Ferrari έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αλλαγές που στόχο έχουν να προσδώσουν περισσότερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά στην 488 Challenge και έτσι, ο κινητήρας διαθέτει νέα χαρτογράφηση και μέσω της χρήσης νέων υλικών, είναι ελαφρύτερος.

Επιπλέον βάρος έχει κερδηθεί από τη νέου τύπου αγωνιστική εξάτμιση, ενώ το κιβώτιο έχει προγραμματιστεί από την αρχή και έρχεται με πιο «κοντές» σχέσεις. Επαναπρογραμματισμένο είναι και το σύστημα Slip Angle Control, για να ανταποκριθεί σε χρήση σε πίστα.

Πολλές είναι οι αλλαγές που έχουν κάνει οι αεροδυναμιστές της Ferrari στο αμάξωμα, ξεκινώντας από τη νέα, τεραστίων διαστάσεων αεροτομή, η οποία προέρχεται από την αγωνιστική Ferrari 488 GTE που κέρδισε την κλάση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής.

Επανασχεδιασμένο πάντα για λόγους αεροδυναμικής είναι και το εμπρόσθιο μέρος, ενώ υπάρχουν νέες πολύ μεγάλες εισαγωγές στο πλάι και πίσω από τις πόρτες, που παρέχουν άφθονο αέρα στο μοτέρ.

Όλα τα παραπάνω μαζί και με μια σειρά από άλλες αεροδυναμικές βελτιώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα η νέα Ferrari 488 Challenge να σημειώσει χρόνο στην πίστα του Fiorano 1:15.5, όντας 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορη από ό,τι η προηγούμενη 458 Challenge Evo, 7 ½ δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την 488 GTB, αλλά και πάνω από 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από τη LaFerrari.


Η νέα Ferrari 488 Challenge όπως προείπαμε προορίζεται για αγωνιστική χρήση και είναι διαθέσιμη σε ιδιώτες που αναζητούν ένα top μοντέλο για την πίστα. Φέτος, η σειρά Ferrari Challenge συμπληρώνει 25 χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, πάνω από 1.000 οδηγοί έχουν αγωνιστεί σε πάνω από 1.000 αγώνες παγκοσμίως με ένα μοντέλο Challenge.

                
TAG