Ο Πρόεδρος της Mazda βάζει τέλος στις φήμες για ένα νέο RX-8!

Παρά τις διάφορες δηλώσεις και πληροφορίες που κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει στον παγκόσμιο τύπο, αλλά και παρότι η ίδια η Mazda έχει παρουσιάσει το πραγματικά εντυπωσιακό πρωτότυπο RX-Vision, ο Πρόεδρος της φίρμας έρχεται για να βάλει τέλος στις όποιες βλέψεις για ένα νέο RX-8.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του κ. Masamichi Kogai, Προέδρου της Mazda, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Automotive News Europe, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει κανένα πλάνο στο να βάλει στην παραγωγή ένα νέο σπορ αυτοκίνητο μεγαλύτερο από το Mazda MX-5.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ειδικά για το εάν υπάρχει περίπτωση να δούμε έναν αντικαταστάτη του RX-8, ο κ. Kogai δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι στο πεδίο των σπορ αυτοκινήτων, το MX-5 με μοτέρ 1,5 ή 2,0 λίτρων μπορεί με τη δύναμη και την επιτάχυνσή του να προσφέρει μια πολύ εντυπωσιακή εμπειρία».

Συνεχίζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του και σε ό,τι αφορά στο μέλλον του περιστροφικού Wankel κινητήρα, ο κ. Kogai τόνισε ότι θα πρέπει το νέο μοτέρ να εξελιχθεί για να είναι σε θέση να καλύπτει τις μελλοντικές εκπομπές ρύπων.


Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της Mazda δήλωσε ότι εάν ένας νέος Wankel βγει στην παραγωγή, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί ως υποβοηθητικός κινητήρας παραγωγής ενέργειας σε ένα υβριδικό σύστημα, παρά ως ο κύριος κινητήρας ενός αυτοκινήτου.

Πηγή: Automotive News
TAG