Αποκάλυψη της νέας Lamborghini Aventador S με 740 άλογα!

Η Lamborghini παρουσιάζει τη νέα Aventador S, την αναβαθμισμένη κορυφαία Lambo, με περισσότερη δύναμη, πιο επιθετική εμφάνιση, αλλά και για πρώτη φορά, με σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Η νέα Lamborghini Aventador S έρχεται για να αντικαταστήσει την Aventador, που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πριν από 6 χρόνια από την ιταλική μάρκα, αποτελώντας την ανανεωμένη εκδοχή της.

Εμφανισιακά, η νέα δημιουργία της Lamborghini αποκτά μια πιο αεροδυναμική και επιθετική εικόνα, με νέο εμπρόσθιο τμήμα με πιο δυναμικό προφυλακτήρα και μακρύτερο εμπρός σπόιλερ, καινούργιο μαύρο διαχύτη στο πίσω μέρος (κατά παραγγελία και από ανθρακόνημα), αλλά και διαφοροποιημένους πίσω θόλους τροχών.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, με τις νέες αεροδυναμικές προσθήκες, η Aventador S βελτιώνει πάνω από 130% την κάθετη δύναμη σε σχέση με την Aventador, ενώ μέσω της πίσω αεροτομής, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις θέσεις, βελτιώνεται από 50 έως και 400% η συνολική αεροδυναμική αντίσταση του αμαξώματος.

Στο πεδίο του κινητήρα, έχουμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 6,5 λίτρων V12 κινητήρα βενζίνης της Lamborghini, με 40 άλογα παραπάνω και 740 συνολικά (690 Nm ροπής), που προήλθαν ύστερα από βελτιώσεις στο σύστημα Μεταβλητού Χρονισμού των Βαλβίδων και στο σύστημα Μεταβλητής Εισαγωγής, ενώ τα «κόκκινα» ξεκινούν πλέον από τις 8.500 σ.α.λ. (+150 σ.α.λ.).

Όλη η παραπάνω δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς της Aventador S μέσω 7τάχυτου κιβωτίου, ενώ υπάρχει και μια νέα εξάτμιση, κατά 20% ελαφρύτερη από πριν. Στις επιδόσεις, το 0-100 έρχεται πλέον σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Σημαντικό νέο στοιχείο της Lamborghini Aventador S αποτελεί η προσθήκη για πρώτη φορά σε Lambo παραγωγής ενός νέου συστήματος παθητικής τετραδιεύθυνσης, το οποίο συνδυάζεται με μια ανανεωμένη ανάρτηση (νέα γεωμετρία, καινούργια αμορτισέρ και πίσω ελατήρια), για να προσφέρει ακόμη πιο top οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Αναβαθμίσεις έχουμε και σε όλα τα διαθέσιμα οδηγικά set-up (Strada, Sport, Corsa) μαζί με την προσθήκη και του νέου Ego mode, που προσφέρει εξατομίκευση στη ρύθμιση της λειτουργίας της ανάρτησης και του κινητήρα-κιβωτίου. Στάνταρ έρχονται τα carbon-κεραμικά φρένα, ενώ υπάρχουν ειδικής σχεδίασης ελαστικά Pirelli P Zero.

Στο εσωτερικό, συναντούμε έναν καινούργιο πλήρως ψηφιακό πίνακας οργάνων, ενώ έχει διευρυνθεί και η συνδεσιμότητα του συστήματος πολυμέσων. Η Lamborghini προαιρετικά προσφέρει και σύστημα τηλεμετρίας για καταγραφή χρόνων σε πίστα, ταχύτητα κ.λπ.


Ολοκληρώνοντας με τη νέα Lamborghini Aventador S, να τονίσουμε ότι η ιταλική φίρμα θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις του νέου της μοντέλου στους τυχερούς του ιδιοκτήτες από την ερχόμενη άνοιξη. Οι τιμές στην Ευρώπη ξεκινούν από τα 281.550 ευρώ, χωρίς τους φόρους.
TAG