Ένα VW που μπορεί να μεταμορφωθεί από pick-up σε χάτσμπακ!

Ένα πολύ έξυπνο πρωτότυπο που μπορεί να μετατραπεί από pick-up σε χάτσμπακ εύκολα και γρήγορα δημιούργησαν 2 Γάλλοι φοιτητές, φιλοδοξώντας να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της VW.

Το πρωτότυπο VW Varok είναι δημιουργία των Γάλλων φοιτητών Valentin Fuchs και Pierre Joveneaux, το οποίο γεννήθηκε το διάστημα που δούλευαν σαν μαθητευόμενοι στη VW.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει με τη δυναμική του σχεδίαση και το μυώδες αμάξωμα, αλλά κυρίως, με τη δυνατότητα που έχει να μετατρέπεται από pick-up σε χάτσμπακ (αμάξωμα τύπου Shooting Brake).

Αυτό γίνεται με την εύκολη αφαίρεση της οροφής και των πίσω καθισμάτων και την επανατοποθέτησή τους. Έτσι, στην κλειστή του έκδοση το Varok είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 5 επιβάτες μαζί με κάποιες αποσκευές, ενώ στην ανοιχτή, μπορεί να μεταφέρει στην καρότσα 2 σανίδες surf ή ένα ποδήλατο.


Προς το παρόν, η πρόταση των 2 Γάλλων είναι απλώς μια σχεδιαστική σπουδή για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να απευθυνθεί σε αγορές όπως π.χ. η Αυστραλία, χωρίς να υπάρχει κάποιο επίσημο ενδιαφέρον για αυτό από τη VW. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια αρκετά έξυπνη ιδέα, με πολλά στοιχεία πρακτικότητας.

Δείτε πατώντας εδώ την πλήρη πρόταση των Γάλλων για το VW Varok.
TAG