Με 230 άλογα η νέα Skoda Octavia RS!

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της ανανεωμένης Octavia, η Skoda αποκαλύπτει και την ανανεωμένη εκδοχή της κορυφαίας Octavia RS, η οποία έρχεται για να αποτελέσει την ισχυρότερη Octavia όλων των εποχών.

Ξεκινώντας με το αμάξωμα, η ανανεωμένη γενιά της Octavia RS ξεχωρίζει με τα νέα διπλά εμπρόσθια φώτα που χαρακτηρίζουν όλες τις ανανεωμένες Octavia, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, αλλά και τους LED προβολείς.

Στο πίσω μέρος και του σεντάν μοντέλου και του στέισον, διακρίνονται τα αλλαγμένα κρύσταλλα των φώτων, ενώ υπάρχει η απαραίτητη αεροτομή, δύο μεγάλες απολήξεις για την εξάτμιση και νέος διαχύτης. Οι αλλαγές στην εμφάνιση ολοκληρώνονται με τις καινούργιες ζάντες από 17 έως 19 ίντσες.

Στο μηχανικό κομμάτι, η Skoda κράτησε για τη βενζινοκίνητη Octavia RS αποκλειστικά και μόνο την ισχυρότερη έκδοση του 2λιτρου TSI μοτέρ με τα 230 άλογα και τα 350 Nm ροπής, που είχε παρουσιάσει το 2015 στο προ ανανέωσης μοντέλο. Παράλληλα, στην πλευρά του diesel διατηρεί στη γκάμα τον 2λιτρο TDI των 184 ίππων.

Οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού η ανανεωμένη Octavia RS των 230 ίππων απαιτεί μόνο 6,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, ενώ η diesel έκδοση κάνει το 0-100 σε 7,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική 232 χλμ./ώρα.

Φυσικά, η Skoda διατήρησε και όλες τις αλλαγές στο σασί της Octavia RS, που της χαρίζουν πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, όπως τη σπορ ανάρτηση με χαμήλωμα κατά 15 χλστ., ενώ υπάρχουν και ενισχυμένα φρένα με κόκκινες δαγκάνες.


Στο εσωτερικό από την άλλη, οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τα σπορ καθίσματα με επιλογή για επένδυση δέρμα/ύφασμα ή αλκαντάρα, το δερμάτινο σπορτίφ τιμόνι, το στάνταρ κρυφό φωτισμό, αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων της Skoda.
TAG