Έτοιμη και η νέα Skoda Octavia Scout με τετρακίνηση και μοτέρ από 150 έως 184 ίππους

Μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένης Octavia RS, η Skoda έκλεισε σήμερα την παρουσίαση των εκδόσεων αμαξώματος του ανανεωμένου μεσαίου της μοντέλου, παρουσιάζοντας την αντίστοιχη έκδοση και της Octavia Scout.

Η Octavia Scout θυμίζουμε ότι είναι η crossover έκδοση της Skoda Octavia, η οποία διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση και έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με περισσότερη άνεση σε διαδρομές εκτός δρόμου.

Αυτό δεν αλλάζει στο ανανεωμένο μοντέλο, εκεί όπου η τετρακίνηση -ηλεκτρονικά ελεγχόμενη με υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη- είναι και πάλι στάνταρ, ενώ σε σχέση με την Octavia Combi στην οποία βασίζεται, η Scout διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ., διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την κίνηση στο χώμα.

Αισθητικά, η ανανεωμένη Skoda Octavia Scout αποκτά και αυτή τα διπλά εμπρόσθια φώτα όλων των ανανεωμένων Octavia, τα οποία φέρουν LED προβολείς. Παράλληλα, ελαφρώς αλλαγμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ «φρεσκαρισμένα» είναι και τα πίσω φώτα.

Στους κινητήρες, η Skoda προσφέρει την Octavia με 3 μοτέρ, τον 1.800άρη TSI των 180 ίππων και τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα των 150 και 184 ίππων, με τον 150άρη diesel να συνδυάζεται για πρώτη φορά με το αυτόματο, 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο του Ομίλου VW.


Φυσικά, όπως και σε όλη την ανανεωμένη γκάμα της Skoda Octavia, έτσι και στη Scout οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τα νέα συστήματα πολυμέσων στο εσωτερικό (το κορυφαίο και με οθόνη αφής 9,2 ιντσών), αλλά και με τη διευρυμένη παρουσία προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας.
TAG