Αντί 220.000 δολαρίων πωλήθηκε αυτή η πανέμορφη Mercedes 190E 2.5-16 EVO II

Η πρώτη και μοναδική Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II που δημοπρατήθηκε στις Η.Π.Α. πωλήθηκε σε μια πολύ ακριβή τιμή 220.000 δολαρίων από τον RM Sotheby's στην Αριζόνα, λόγω και της εξαιρετικής της κατάστασης, αλλά και των λίγων χιλιομέτρων της.

Κατά καιρούς στην Ευρώπη έχουν δημοπρατηθεί αρκετές 190E 2.5-16 Evolution II, που έχουν μάλιστα φτάσει σε πολύ ακριβές τιμές, όπως αυτή του περασμένου Αυγούστου ή αυτή του περασμένου Σεπτεμβρίου, όμως για πρώτη φορά μια από τις μοναδικές αυτές Mercedes (παραγωγή μόνο 502 μονάδες) δημοπρατήθηκε στις Η.Π.Α.

Η εν λόγω Evo II βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει μόνο 3.267 μίλια (5.258 χιλιόμετρα) στο οδόμετρό της, ενώ παράλληλα έχει δεχτεί κάποιες μετατροπές από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της για χρήση σε πίστα, παρότι όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε για αυτό το λόγο.

Έτσι, στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά καθίσματα, έχει αλλάξει το τιμόνι και έχουν προσαρμοστεί οι ειδικοί διακόπτες ασφαλείας στο κέντρο της κονσόλας, ενώ υπάρχουν ακόμη αγωνιστικού τύπου εξάτμιση, βελτιώσεις στον κινητήρα, αγωνιστικά φρένα της Brembo, ενισχύσειw στο σασί και ζάντες α λα DTM από την OZ.

Από εκεί πέρα εμείς να θυμήσουμε ότι η Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II έφερε 2,5λιτρο ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα 235 ίππων, που συνδυαζόταν με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο στέλνει την δύναμη στους πίσω τροχούς.


Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου, που κατασκευάστηκε για να ομολογκαριστεί το αντίστοιχο αγωνιστικό της Mercedes στο φημισμένο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου Τουρισμού (DTM), ενώ κατά το πέρασμα των ετών απέκτησε φανατικούς οπαδούς στους κόλπους των φίλων της μάρκας.
TAG