Με 354 άλογα το κορυφαίο Audi SQ5! (+video)

Την πιο σπορ έκδοση της νέας γενιάς του Audi Q5 παρουσίασε η γερμανική φίρμα, με το νέο μοντέλο να έρχεται με 354 ίππους, πιο σπορτίφ εμφάνιση και στήσιμο, για να τονίσει το δυναμισμό του μεσαίου γερμανικού SUV.

Το νέο SQ5 εφοδιάζεται με τον 3λιτρο TFSI V6 κινητήρα βενζίνης της Audi, ο οποίος αποδίδει 354 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, η Audi εφοδιάζει το νέο SQ5 αποκλειστικά με την τετρακίνηση quattro, ενώ παράλληλα υπάρχει ένα νέο set-up ανάρτησης για πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Διαθέσιμη για πρώτη φορά είναι επίσης μια ενεργή αερανάρτηση, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 30 χλστ. στην επιλογή «auto», ενώ επιτρέπει επιπλέον στον οδηγό να αυξομειώσει την απόσταση από το έδαφος, αλλά και την απόσβεση των αμορτισέρ.

Μαζί με το προαιρετικό S sport package, η Audi προσθέτει ένα σπορ πίσω διαφορικό που μοιράζει τη ροπή και σε κάθε τροχό ξεχωριστά αυξάνοντας την πρόσφυση, ενώ υπάρχει και νέα κρεμαγιέρα με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση.

Αισθητικά, το νέο Audi SQ5 ξεχωρίζει με την σκουρόχρωμη εμπρόσθια γρίλια, τα αλουμινένια καπάκια των καθρεπτών, τα LED φώτα και την πίσω αεροτομή. Εσωτερικά, υπάρχουν πιο σπορ καθίσματα, τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα και νέες επενδύσεις σε μαύρο ή και ανθρακονήματα.


Αναβαθμισμένη είναι και η φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας, με αυτόματο φρενάρισμα που μπορεί να αναγνωρίσει και πεζό, ενεργό cruise control με πλήρως αυτόνομο σταμάτα-ξεκίνα, σύστημα προειδοποίησης για όχημα στο «τυφλό σημείο» και πολλά άλλα.

     
TAG