Το VW Tiguan τώρα και 7θέσιο!

Η VW παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα μακρύτερη έκδοση του Tiguan, με μεγαλύτερο μεταξόνιο, 7θέσιο εσωτερικό και περισσότερη πρακτικότητα.

Το νέο Tiguan Allspace, όπως σας είχαμε γράψει και πριν λίγες ημέρες, έχει ένα μακρύτερο κατά 11 εκατοστά μεταξόνιο, φθάνοντας στα 2.791 χλστ. συνολικά, με το μήκος του να αγγίζει πλέον τα 4,704 μέτρα (+215 χλστ.).

Με αυτές τις διαστάσεις το Tiguan Allspace αποκτά ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό σε σχέση με το γνωστό μας Tiguan, με +60 χλστ. μήκος για τα πόδια των επιβατών της δεύτερης σειράς καθισμάτων, αλλά και επιπλέον 115 λίτρα για το χώρο των αποσκευών (730 λίτρα συνολικά).

Προαιρετικά, για πρώτη φορά στο Tiguan θα υπάρχει η δυνατότητα και τρίτης σειράς καθισμάτων, με αποτέλεσμα το νέο VW Tiguan Allspace να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 7 επιβατών.

Στους κινητήρες, το νέο VW Tiguan Allspace θα προσφερθεί στις Ευρώπη με 3 TSI κινητήρες βενζίνης και 3 TDI diesel, με 150, 180 και 220 άλογα για τους πρώτους, αλλά και 150, 190 και 240 άλογα για τους δεύτερους. Όλες οι εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες, εκτός από αυτές των 150 ίππων που θα είναι στάνταρ προσθιοκίνητες (προαιρετικά 4Χ4).

Επιπλέον των παραπάνω, σε σχέση με το γνωστό μας Tiguan, το νέο Tiguan Allspace φέρει και κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές, έχοντας μια διαφοροποιημένη εμπρόσθια γρίλια και αλλαγμένο προφυλακτήρα, ενώ και στο πίσω μέρος αλλάζει η σχεδίαση του προφυλακτήρα και μακραίνουν στα άκρα τους τα φώτα.


Για την Ευρώπη, το νέο VW Tiguan Allspace θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Το λανσάρισμά του στη Γηραιά Ήπειρο αναμένεται στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς.
TAG