Η Nissan αποκαλύπτει τη νέα της ναυαρχίδα! (+video)

Μέσω του πρωτότυπου Vmotion 2.0 που παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η Nissan αποκαλύπτει και το που θα πορευτεί στο μέλλον για το νέο της μεγάλο σεντάν.

Το πρωτότυπο Vmotion 2.0 της Nissan έρχεται με ένα πολύ δυναμικό design, το οποίο χαρακτηρίζεται από το χαρακτηριστικό «V» στην εμπρόσθια γρίλια, τις νευρώσεις στο αμάξωμα, τα δυναμικά και μοντέρνα εμπρόσθια φώτα, αλλά και τα επίσης σε σχήμα «V» πίσω φώτα.

Οι διαστάσεις του το τοποθετούν λίγο πριν την μεγάλη κατηγορία, με αυξημένο μήκος 4.860 χλστ., πλάτος 1,89 μέτρων και ύψος 1,38 μέτρων. Το αμάξωμα έχει γραμμές που παραπέμπουν σε 4θυρα κουπέ, ενώ η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται από αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες.

Μπαίνοντας στην καμπίνα, η σχεδίαση είναι λιτή, αλλά με φουτουριστικό στυλ και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη λεπτή οθόνη που διατρέχει το ταμπλό και το μικρών διαστάσεων τιμόνι. Οι θέσεις για τους επιβάτες είναι αποκλειστικά 4, δείχνοντας έτσι τον κουπέ χαρακτήρα του πρωτότυπου.

Η Nissan έχει εφοδιάσει επίσης το Vmotion 2.0 και με δυνατότητα αυτόματης οδήγησης μέσω του συστήματος ProPilot, που μπορεί να κινήσει πλήρως αυτόνομα το αυτοκίνητο στην εθνική ή σε διασταυρώσεις στην πόλη. Για να ειδοποιήσει μάλιστα τα γύρω αυτοκίνητα ότι είναι σε αυτόνομο mode, το σήμα του αυτοκινήτου στη μάσκα και ο πίσω διαχύτης εκπέμπουν φως.


Ως προς το μέλλον του πρωτότυπου, στόχος της Nissan είναι μέσω του Vmotion 2.0 να μας δείξει το design του μελλοντικού μεγάλου σεντάν της, αλλά και γενικότερα το που θα πορευτεί σχεδιαστικά για όλα τα μοντέλα της. Προς το παρόν η εταιρεία δεν δίνει άλλες πληροφορίες για το πότε θα μπει στην παραγωγή το πρωτότυπο.

      
TAG