Αυτά τα σχέδια για μια νέα BMW 320 Turbo είναι πραγματικά εκπληκτικά!

Η 320 Turbo είναι μια από τις πιο φημισμένες αγωνιστικές BMW του παρελθόντος και πλέον, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Monholo Oumar μας δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο το πως μπορεί να είναι ο μελλοντικός της διάδοχος!

Η ιστορία της BMW 320 Turbo στους αγώνες ξεκίνησε το 1977 όταν η βαυαρική εταιρεία έβαλε στις πίστες το νέο της αγωνιστικό μοντέλο, που έφερε 2λιτρο turbo κινητήρα 300 ίππων, ενώ χαρακτηρίστηκε και από το γεμάτα «φουσκώματα», τεράστια σπόιλερ και πίσω αεροτομή, αμάξωμά του.

Η 320 Turbo κατασκευάστηκε σε μόλις 28 μονάδες το 1977/1978 και πήρε μέρος σε διάφορα Πρωταθλήματα ανά τον κόσμο με πολλές επιτυχίες (DTM, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαρκών όπου κέρδισε και τους 7 αγώνες κ.λπ.).

Αυτό το φημισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της BMW αποτέλεσε το πεδίο έμπνευσης του ανεξάρτητου σχεδιαστή Monholo Oumar, με τη δημιουργία του να ονομάζεται «BMW 320i Hommage» κατά τα πρότυπα των ομώνυμων αγωνιστικών πρωτότυπων που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς η BMW, με πιο πρόσφατο την 2002 Hommage τον περασμένο Μάιο.


Οι φωτογραφίες της δημιουργίας του σχεδιαστή μας αποκαλύπτουν ένα πραγματικά πανέμορφο πρωτότυπο, το οποίο ας ελπίσουμε ότι θα το δει η BMW και θα το υιοθετήσει για να μας το παρουσιάσει κάποια στιγμή, εντάσσοντάς το στη φημισμένη σειρά πρωτοτύπων της.
TAG