Μια βελτιωμένη Chevrolet Camaro με 800 άλογα είναι το απόλυτο muscle car!

Η αμερικάνικη Specialty Vehicle Engineering δημιουργεί μια μοναδική Chevrolet Camaro 800 ίππων και την ονομάζει προς τιμήν του Don Yenko, ενός οδηγού αγώνων του παρελθόντος που έκανε συνώνυμο το όνομά του με τις extreme βελτιώσεις της Camaro.

Πρώτο και κυριότερο στοιχείο της βελτίωσης της Camaro είναι η δουλειά που έχει γίνει στον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της Camaro SS, με την εταιρεία να αυξάνει αρχικά την χωρητικότητά του στα 6,8 λίτρα (από 6,2).

Στη συνέχεια η Specialty Vehicle Engineering τοποθετεί ένα μεγάλο κομπρέσσορα 2,9 λίτρων, ο οποίος μαζί και με μια σειρά από άλλες επεμβάσεις στο μοτέρ, έχει ως αποτέλεσμα να αυξήσει την ισχύ του κινητήρα στα 800 άλογα και τη ροπή στα 1.017 Nm!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και η βελτιωτική φίρμα το συνοδεύει με τα κλασικά Yenko αυτοκόλλητα στο αμάξωμα της Camaro, αλλά και με ένα carbon καπό με τεραστίων διαστάσεων εισαγωγή, 20 ιντσών ζάντες, λογότυπα «800», αλλά και διάφορα καλούδια στο εσωτερικό.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της όλης βελτίωσης, αυτή φθάνει στα 40.000 δολάρια και ουσιαστικά διπλασιάζει την τιμή του αυτοκινήτου, καθιστώντας τη φτιαγμένη αυτή Camaro ως μια από τις ακριβότερες που κυκλοφορούν.


Παράλληλα, η Specialty Vehicle Engineering τονίζει ότι θα κατασκευάσει μόνο 50 αυτοκίνητα, θέλοντας να προσδώσει και μια συλλεκτική αξία στην πανίσχυρη Camaro της.
TAG