Η νέα Exige Race 380 είναι η πιο hardcore Lotus!

Τον Νοέμβριο η Lotus παρουσίασε την πιο ελαφριά Exige Sport 380 και πλέον έρχεται για να καταστήσει ακόμη πιο απόλυτο το κουπέ της μοντέλο, παρουσιάζοντας την αγωνιστική εκδοχή της που ονομάζεται Exige Race 380.

Η νέα επιλογή της Lotus Exige προορίζεται για αγωνιστική χρήση και είναι μια από τις γρηγορότερες Lotus στην ιστορία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα Πρωταθλήματα παγκοσμίως, αλλά και στο Πρωτάθλημα Lotus Cup.

Η νέα Exige Race 380 ξεχωρίζει αρχικά για το ακόμη χαμηλότερο βάρος της, που πέφτει στα 998 κιλά και, σε συνδυασμό με τον 3,5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα των 375 ίππων, χαρίζει στην Exige Race 380 πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Επιπλέον αυτών, η Lotus έχει προσθέσει και μια αγωνιστικού τύπου ανάρτηση, ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο στο αμάξωμα με μεγάλο εμπρόσθιο σπόιλερ και τεράστια πίσω αεροτομή, 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο της XTrac και νέο μπλοκέ διαφορικό.


Σύμφωνα μάλιστα με τη βρετανική φίρμα, η νέα Lotus Exige Race 380 στην πίστα δοκιμών της εταιρείας στο Χέδελ της Μεγάλης Βρετανίας είναι 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορη από την προηγούμενη αγωνιστική Exige Cup R.

Ως προς τέλος στην τιμή της, η Lotus την κοστολογεί στις 99.500 λίρες Αγγλίας ή 114.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους.
TAG