Εντυπωσιάζει το νέο Kia Stinger GT!

Παρουσιάστηκε επίσημα το νέο Kia Stinger GT, το ολοκαίνουργιο μεγάλο 4θυρο κουπέ της Kia, το οποίο έρχεται για να προσφέρει ένα δυναμικό ντιζάιν, ισχυρούς κινητήρες, αλλά και σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το νέο Stinger GT βασίζεται πάνω στην πισωκίνητη πλατφόρμα του Genesis G80 της Huyndai και έχει εξελιχθεί από τον πρώην επικεφαλής της BMW M, κ. Albert Biermann, ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια ανήκει στο δυναμικό της Hyundai-Kia.

Έτσι, το νέο μεγάλο 4θυρο κουπέ της Kia αναμένεται να προσφέρει αρκετά δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, διαθέτοντας μεταξύ άλλων ενεργά αμορτισέρ, αλλά και ESP που μπορεί να ρυθμιστεί το πόσο θα παρεμβαίνει στις αντιδράσεις του νέου πισωκίνητου μοντέλου.

Από εκεί και πέρα, αισθητικά το Kia GT Stinger επηρεάζεται από τα πρωτότυπα GT του 2011 και GT4 Stinger του 2014 για να προσφέρει ένα πολύ ελκυστικό αμάξωμα 4θυρου κουπέ, με δυναμικούς προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και «πτερύγια» πίσω από τους μπροστινούς θόλους, αλλά και ιδιαίτερα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό διαθέτει μια μίνιμαλ, ντιζαϊνάτη εικόνα, με πολύ όμορφους στρογγυλούς αεραγωγούς στο κέντρο του, την απαραίτητη οθόνη αφής για το ηχοσύστημα ψηλά στην κονσόλα (θυμίζει αυτή του νέου Kia Picanto), αλλά και ακριβά υλικά (π.χ. δέρματα με ραφές).

Η γκάμα των κινητήρων θα έχει στην κορυφή της ένα μοτέρ 3,3 λίτρων twin-turbo V6 με 370 άλογα, δίνοντας έτσι αυτόματα τον τίτλο στο μοντέλο του ισχυρότερου Kia. Το κιβώτιο είναι 8άρι αυτόματο και το 0-100 έρχεται σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 244 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή και για έναν δεύτερο βενζινοκινητήρα με 4κύλινδρο turbo μοτέρ 260 ίππων, ενώ προς το παρόν η Kia δεν αποσαφηνίζει το εάν θα προσφέρει και diesel έκδοση για το νέο της μοντέλο, εν όψει του Ευρωπαϊκού του ντεμπούτου μέσα στη χρονιά. Οι δύο υπάρχουσες εκδόσεις πάντως μπορούν να λάβουν και τετρακίνηση.


Προς το παρόν, το νέο Kia Stinger GT θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που ανοίγει σε λίγες ώρες τις πύλες της, αποτελώντας αν μη τι άλλο ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα που παρουσιάζονται στο φετινό Σαλόνι.
TAG