Έρχεται η Mercedes CLA της Audi!

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Audi θα παρουσιάσει μια έκδοση με αμάξωμα 4θυρου κουπέ για το A3, η οποία θα έρθει το 2020 έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί τη Mercedes CLA.

Η νέα έκδοση αμαξώματος του Audi A3 θα βασιστεί πάνω στην επόμενη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019. Το αυτοκίνητο θα είναι ο «μικρός» αδερφός του A5 Sportback, ενώ η επικείμενη εμφάνισή του θέτει εν αμφιβόλω την ύπαρξη νέας γενιάς για το A3 Sport Sedan.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη σχεδίαση του νέου μικρομεσαίου 4θυρου κουπέ της Audi, αυτή θα βασιστεί στο εμπρόσθιο τμήμα στο design της επόμενης γενιάς του A3, έχοντας όμως διαφορετική γρίλια και ελαφρώς αλλαγμένο προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές θα είναι φυσικά περισσότερες με την οροφή να πέφτει πάνω στον ανασηκωμένο 3ο όγκο, ενώ τα φώτα θα μακρύνουν και θα στενέψουν, φιλοξενώντας LED λαμπτήρες.

Στη γκάμα των κινητήρων του, το νέο Audi A3 Coupe όπως ονομάζεται προσωρινά το μοντέλο, θα έχει όλους τους πιο καινούργιους TSI βενζινοκινητήρες του VW Group, ενώ θα υπάρξει και υβριδική (plug-in), αλλά και ηλεκτρική έκδοση.


Θα δούμε επίσης προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει έκδοση με diesel κινητήρα, αφού στόχος της Audi είναι να επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση έναντι του πετρελαίου. Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση μέσα στην επόμενη 3ετία.

Φωτογραφίες: AutoExpress
TAG