Η Toyota αποκαλύπτει το νέο και πιο εντυπωσιακό Camry!

Μπορεί στην Ευρώπη να μην το γνωρίζουμε, όμως το μεγάλο σεντάν Camry είναι το best-seller αυτοκίνητο εκτός από pick-up στις Η.Π.Α. και πλέον, η Toyota παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα, 8η γενιά του.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του Camry υιοθετεί τη νεότερη «Keen Look» φιλοσοφία σχεδίασης της Toyota, η οποία χαρακτηρίζεται από το νέο καπό που πέφτει πιο χαμηλά πάνω στην πολύ δυναμική εμπρόσθια μάσκα με το χαρακτηριστικό «X» σχήμα. Στο υβριδικό μοντέλο η μάσκα είναι πιο συμβατική, όπως μπορείτε να δείτε και στη δεξιά φωτογραφία.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η οροφή που καταλήγει λιγότερο κάθετα στον τρίτο όγκο, δίνοντας μια αίσθηση από 4πορτα κουπέ μοντέλα στο μακρύ αμάξωμα (μήκος: 4.859 χλστ.), ενώ διακρίνονται και τα νέα φώτα με την ιδιαίτερη λεπτή λωρίδα των LED, που κατεβαίνει μέχρι τον προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό του, το νέο Camry εντυπωσιάζει με τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας και κυρίως, με το σε σχήμα «V» πάνελ που δημιουργείται από την οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και τις ενδείξεις για τον κλιματισμό. Σύμφωνα με την Toyota υπάρχουν επίσης ακόμη πιο πολυτελή, μαλακά στην αφή υλικά, αλλά και πιο εργονομικά καθίσματα.

Για το χτίσιμο του νέου Camry, η Toyota επέλεξε την καινούργια πλατφόρμα Toyota New Global Architecture, που διαθέτουν μεταξύ άλλων τα νέα Prius και C-HR. Η πλατφόρμα αυτή παρέχει περισσότερη ακαμψία, αλλά και βοηθά στη μείωση του συνολικού βάρους του οχήματος.


Στους κινητήρες του, το νέο σεντάν της Toyota διαθέτει δύο μοτέρ turbo βενζίνης στα 2,5 και 3,5 λίτρα (4κύλινδρος και V6), που συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, υπάρχει και ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με τον 2,5λιτρο turbo βενζινοκινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα, αλλά και αυτόματο κιβώτιο CVT. Προς το παρόν, η ιαπωνική φίρμα δεν ανακοινώνει την απόδοση αυτών των μοτέρ.
TAG