Τέλος στις φήμες: Το νέο Honda Civic Type R δεν θα έχει CVT κιβώτιο!

Διαψεύστηκαν πλήρως οι πληροφορίες που μιλούσαν για ύπαρξη και έκδοσης με CVT κιβώτιο του νέου Honda Civic Type R, οι οποίες είχαν επιφέρει πολλές συζητήσεις για την υποτιθέμενη απόφαση αυτή της Honda.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Car and Driver, επιβεβαιώθηκε από δύο ιθύνοντες της Honda ότι δεν υπάρχει περίπτωση το νέο Civic Type R να βγει με CVT κιβώτιο, αφού «Το Type R απευθύνεται στον οπαδό της οδήγησης και της απόλυτης συμμετοχής στα τεκταινόμενα», όπως δήλωσε ο ένας από αυτούς χαρακτηριστικά.

Κατά συνέπεια, είναι πλέον δεδομένο ότι το νέο «όπλο» της Honda θα έχει μόνο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, όπως συνέβαινε πάντα άλλωστε, ικανοποιώντας απόλυτα τους οπαδούς του, οι οποίοι ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την πιθανότητα προσθήκης και CVT κιβωτίου στη γκάμα του.


Από την άλλη βέβαια, με πολλούς από τους ανταγωνιστές του να έχουν αυτόματο κιβώτιο (π.χ. η VW στο Golf R με το DSG), δεν θα ήταν κακή ιδέα κάποια στιγμή στο μέλλον το Type R να έχει και αυτό μια επιλογή ενός αντίστοιχου κιβωτίου, που όμως θα προσφέρει γρήγορες αλλαγές σχέσεων, υποβοηθώντας τις επιδόσεις.

Πηγή: Car and Driver
TAG