Με νέο 1.500άρη turbo η Skoda Octavia!

Η ανανεωμένη Skoda Octavia μπορεί να έχει ξεκινήσει ήδη το λανσάρισμά της στην Ευρώπη, όμως σύντομα θα προστεθεί στη γκάμα της ένα νέο μοτέρ, ο 1.500άρης TSI Evo βενζινοκινητήρας του VW Group.

Αυτή τη στιγμή η γκάμα των βενζινοκίνητων μοτέρ της ανανεωμένης Octavia αποτελείται εκτός των κορυφαίων Octavia RS, από τον 1,2 TSI των 86 ίππων, τον 1,0 TSI με 115 άλογα, τον 1,4 TSI με 150 ίππους και τον 1,8 TSI των 180 ίππων.

Όμως από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς η Skoda θα αντικαταστήσει τον 1,4 TSI με τον ολοκαίνουργιο 1,5 TSI Evo κινητήρα βενζίνης, που ενσωματώνει σύστημα που διακόπτει τη λειτουργία των μισών κυλίνδρων όταν δεν χρειάζεται.

Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 150 ίππους και μας συστήθηκε στο ανανεωμένο VW Golf, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του τη χαμηλή κατανάλωση και ρύπους (4,9 λτ./100 χλμ. και 110 γρ. CO2 ανά χλμ. μέση τιμή).

Στην Octavia, αναμένεται ο νέος κινητήρας να προσφέρει αντίστοιχα περιορισμένη κατανάλωση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για τα χαρακτηριστικά του.


Όλα αυτά θα τα γνωρίζουμε μέσα στη χρονιά, όπως επίσης και το εάν η μεσαία Skoda θα λάβει και την έκδοση του μοτέρ αυτού με 130 ίππους και ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (4,6 λτ./100 χλμ.) στο Golf.
TAG