Με 245 άλογα και μπλοκέ η νέα ισχυρότερη Skoda Octavia!

Η Skoda αποκάλυψε σήμερα την ισχυρότερη εργοστασιακή Octavia της ιστορίας, με τη νέα Octavia RS 245 να έρχεται για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και μοναδικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα η πιο ισχυρή έκδοση της Octavia RS ήταν αυτή των 230 ίππων, όμως πλέον στη νέα κορυφαία εκδοχή της μεσαίας Skoda, το γνωστό 2λιτρο TSI μοτέρ του Ομίλου VW φθάνει στα 245 άλογα (370 Nm ροπής μεταξύ 1.600 και 4.300 σ.α.λ.).

Οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες, αφού σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή για πρώτη φορά σε Octavia RS, με το 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 6,6 δευτερόλεπτα, έναντι 6,7 δευτερόλεπτα στην Octavia RS 230.

Παράλληλα, η Skoda τονίζει ότι πολύ γρήγορες είναι και οι ρεπρίζ, αφού με 5η ταχύτητα στο μηχανικό κιβώτιο το 60-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ το 80-120 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 6,6 δευτερόλεπτα.

Εκτός του κινητήρα, η νέα Skoda Octavia RS 245 έχει και ένα σπορ σασί με μειωμένη κατά 14 χλστ. απόσταση από το έδαφος, αλλά και στοιχεία όμως το ESP με Sport mode, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (αποκλειστικά στην RS 245), μαζί με μαύρες ζάντες 19 ιντσών. Προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει και τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC.

Στο πεδίο της σχεδίασης, η Skoda έχει φροντίσει να τονίσει την εμφάνιση της ισχυρότερης Octavia με στοιχεία όπως η πλατύτερη εμπρόσθια γρίλια και οι νέες εισαγωγές στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, η πίσω αεροτομή, αλλά και οι μαύροι καθρέπτες και απολήξεις της εξάτμισης.


Εσωτερικά, η νέα κορυφαία Octavia εφοδιάζεται με μαύρη οροφή, αλουμινένια πεντάλ, σπορ καθίσματα με αλκαντάρα (τα εμπρός με λογότυπο «RS»), αλλά και σπορ τιμόνι με ενσωματωμένα paddles αλλαγής σχέσεων για την έκδοση με το DSG κιβώτιο.
TAG