Η BMW παρουσιάζει τη νέα Σειρά 5 Touring (+video)

Την στέισον βάγκον έκδοση της νέας γενιάς της Σειρά 5 αποκάλυψε η BMW, με το νέο μοντέλο να έρχεται για να προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα σε σχέση με τη σεντάν έκδοση της «5άρας».

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring σχεδιαστικά βασίζεται πάνω στη σεντάν έκδοση, αφού το εμπρόσθιο τμήμα είναι ουσιαστικά ίδιο, με το πίσω μέρος να αλλάζει, εκεί όπου η γραμμή της οροφής τραβιέται προς τα πίσω, ενώ στηρίζεται σε πιο κάθετες, αλλά λεπτές πίσω κολώνες.

Εντύπωση προκαλούν τα μεγάλα τρίτα πίσω πλαϊνά τζάμια, που βολεύουν στην ορατότητα κατά το παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα, όπως και ο χαρακτηριστικός διαχύτης στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα.

Περνώντας στο εσωτερικό, η BMW τονίζει την πρακτικότητα της στέισον Σειρά 5, πριμοδοτώντας τη με ένα πορτ-μπαγκάζ 570 λίτρων (+40 λίτρα σε σχέση με τη σεντάν), το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.700 λίτρα χωρητικότητας με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Για να τονίσει μάλιστα περαιτέρω την πρακτικότητα της νέας Σειρά 5 Touring, η BMW προσφέρει πίσω κάθισμα που αναδιπλώνεται σε ποσοστό 40:20:40, ηλεκτρική πίσω πόρτα, αλλά και για πρώτη φορά, πίσω παρμπρίζ που ανοίγει ξεχωριστά.

Στο πεδίο των κινητήρων, η BMW θα προσφέρει τον 2λιτρο TwinPower Turbo των 252 ίππων για την 530i Touring και τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 340 ίππων για την 540i. Υπάρχουν επίσης η 520d με 2λιτρο diesel 190 ίππων και η 530d με 3λιτρο diesel 265 ίππων.

Σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου αποτελεί το γεγονός ότι συνδυάζεται με στάνταρ ενεργή αερανάρτηση στον πίσω άξονα, ενώ υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με σύστημα xDrive για τις 540i Touring (στάνταρ) και 530d Touring (προαιρετικά).


Φυσικά, η BMW συνοδεύει τη νέα Σειρά 5 Touring με όλες τις προηγμένες τεχνολογίες της πιο πρόσφατης Σειρά 5, όπως με το νεότερο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,25 ιντσών και έλεγχο και μέσω ειδικών χειρονομιών, αλλά και με μια πλήρη παλέτα συστημάτων ασφαλείας.

       
TAG