Επίσημη αποκάλυψη του νέου SEAT Ibiza!

Η SEAT αποκάλυψε μόλις πριν λίγα λεπτά τη νέα, 5η γενιά του Ibiza, με το νέο μοντέλο να αλλάζει πλήρως τις διαστάσεις του, να αποκτά ένα πιο δυναμικό σχήμα, αλλά και να έχει στη γκάμα του turbo κινητήρες βενζίνης και diesel από 80 έως και 150 ίππους.

Ξεκινώντας με τις διαστάσεις, το νέο Ibiza είναι πολύ πιο πλατύ σε σχέση με το προηγούμενο (+87 χλστ.), με αρκετά μεγαλύτερο μεταξόνιο (+95 χλστ., 2.564 χλστ. συνολικά), όμως σε μήκος δεν έχει μεγαλώσει, αλλά αντίθετα έχει μικρύνει κατά 2 χλστ., αφού οι τροχοί του έχουν τοποθετηθεί πλέον εντελώς στα άκρα του αμαξώματος.

Αισθητικά, το νέο Ibiza πατάει πάνω στις νεότερες γραμμές των μοντέλων της SEAT και συγκεκριμένα στο Leon και στο ATECA, όντας σαφώς πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά από το προηγούμενο, με πολύ μοντέρνα τριγωνικά εμπρόσθια φώτα, τονισμένες «νευρώσεις» και ακμές σε όλο το αμάξωμα, αλλά και όμορφα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό, οι γραμμές είναι πιο λιτές, με το ταμπλό να διαθέτει πλέον μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, αλλά και ένα οριζόντιο πλαστικό φιλέτο διαφορετικού χρώματος (προαιρετικά), που σπάει τη μονοτονία του μαύρου.

Οι άνθρωποι της SEAT τονίζουν ότι οι χώροι είναι πιο άνετοι από κάθε άλλη φορά, με το νέο Ibiza να προσφέρει περισσότερο «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ έχει μεγαλώσει και ο χώρος για τα κεφάλια τους. Εξαιρετική είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, με 355 λίτρα που το καθιστά ως ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

Σημαντικό στοιχείο της υπόστασης του νέου Ibiza αποτελεί το γεγονός ότι είναι το πρώτο μοντέλο του VW Group που χτίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0 (σε αυτή θα βασιστούν το επόμενο VW Polo και η επόμενη Skoda Fabia), κάτι που το βοηθά να μειώσει το βάρος του, αυξάνοντας παράλληλα την ακαμψία του (30% καλύτερη στρεπτική ακαμψία).

Οι κινητήρες του είναι μοτέρ turbo Euro6, με τη βενζίνη να εκπροσωπούν ο 1,0 TSI των 95 και 115 ίππων, αλλά και ο νέος 1,5 TSI Evo των 150 ίππων (Ibiza FR). Στο diesel, θα έχουμε τον 1,6 TDI σε νέες εκδόσεις 80, 95 και 115 ίππων.

Για πρώτη φορά επίσης, το νέο SEAT Ibiza θα έχει και έκδοση με φυσικό αέριο (CNG), με μοτέρ 1,0 TSI 90 ίππων. Στα κιβώτια, υπάρχουν 5άρι ή 6άρι μηχανικό, αλλά και το διπλού συμπλέκτη αυτόματο DSG των 7 σχέσεων.


Η SEAT τονίζει επίσης ότι το νέο Ibiza θα είναι αποκλειστικά και μόνο 5θυρο, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός και για 3θυρη έκδοση. Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου αναμένεται τον Ιούνιο.
TAG