Η Chevrolet παρουσιάζει την πιο «πιστάδικη» Camaro! (+video)

Θέλοντας να δημιουργήσει μια hardcore Camaro, η Chevrolet παρουσιάζει τη νέα Camaro ZL1 1LE που βασίζεται πάνω στην κορυφαία έκδοση του αμερικάνικου κουπέ, με 650 άλογα και ειδικές επεμβάσεις για χρήση σε πίστα.

Ξεκινώντας με την αεροδυναμική, η Chevrolet προσθέτει στο πίσω μέρος μια νέα, τεραστίων διαστάσεων carbon αεροτομή, αλλά και στο εμπρόσθιο μέρος καινούργια σπόιλερ και πτερύγια, που στόχο έχουν να κρατήσουν ακόμη πιο σφιχτά το αυτοκίνητο στο δρόμο.

Παράλληλα, η ανάρτηση έρχεται με τα νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Multimatic Dynamic Suspension Spool Valve, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος.

Στους τροχούς, έχουν τοποθετηθεί ειδικές σφυρήλατες ζάντες που είναι κατά 1 ίντσα πλατύτερες, αλλά και κατά 1 ίντσα μικρότερες σε διάμετρο σε σχέση με αυτές της ZL1. Τα ελαστικά είναι τα Goodyear Eagle F1 Supercar 3R, με μεγαλύτερη διάσταση πίσω.

Πολλές βελτιώσεις έχουμε και στο πεδίο του βάρους, αφού λόγω των νέων τροχών, των αμορτισέρ, αλλά και με την τοποθέτηση πιο λεπτού πίσω τζαμιού και ενιαίου πίσω καθίσματος, η νέα Camaro ZL1 1LE είναι ελαφρύτερη κατά 27 κιλά σε σχέση με την «απλή» ZL1.

Το μόνο που δεν αλλάζει είναι ο V8 υπερτροφοδοτούμενος (με κομπρέσσορα) κινητήρας των 650 ίππων, που διατηρείται από την Camaro ZL1.


Από την άλλη όμως, λόγω όλων των παραπάνω αλλαγών, η νέα Camaro ZL1 1LE είναι γρηγορότερη κατά 3 δευτερόλεπτα στην πίστα της Chevrolet στις Η.Π.Α., αποδεικνύοντας ότι έχει φτιαχτεί για ημι-αγωνιστική χρήση.

        
TAG