Νέο ιταλικό supercar από την Italdesign με V10 κινητήρα από τη Lamborghini!

Η γνωστή σχεδιαστική εταιρεία Italdesign μέσω του νέους της τμήματος Italdesign Automobili Speciali δημιουργεί ένα νέο supercar που θα παραχθεί σε μόλις 5 μονάδες, με την επίσημη πρώτη του να γίνεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Η Italdesign κατασκευάζει το νέο της supecar πάνω σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ παράλληλα το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο πλήρως από ελαφριά ανθρακονήματα.

Το μήκος είναι 4,847 μέτρα, το πλάτος σχεδόν 2 μέτρα (1,97) και το ύψος μόλις 1.204 χλστ. Η σχεδίαση είναι άκρως επιθετική, ιδίως στο πίσω μέρος με τη μεγάλη αεροτομή και τον τεραστίων διαστάσεων διαχύτη.

Σε ό,τι αφορά τώρα στον κινητήρα, το μοτέρ είναι ένας ατμοσφαιρικός V10 5,2 λίτρων, ο οποίος πιθανότατα προέρχεται από τη Lamborghini Huracan. Η Italdesign δεν ανακοινώνει την ακριβή του ισχύ, αν και αυτή αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 600 άλογα.


Από την άλλη, αυτό που ανακοινώνουν οι Ιταλοί είναι το 0-100 χλμ./ώρα το οποίο είναι μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα. Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο super μοντέλο θα γνωρίζουμε λίγο πριν το ντεμπούτο του στη Γενεύη.
TAG