Νέο Hyundai Accent με πιο δυναμική εμφάνιση

Η Hyundai αποκάλυψε τη νέα, 5η γενιά του Accent, με το νέο compact σεντάν να αποκτά μια πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση σε σχέση με πριν, αλλά και έναν ανανεωμένο 1.600άρη κινητήρα βενζίνης.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση, το νέο Accent ξεχωρίζει με το πιο επιθετικό εμπρόσθιο τμήμα του που ενσωματώνει μια μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια στη μάσκα, πιο «αιχμηρά» εμπρός και πίσω φώτα, αλλά και έντονες νευρώσεις σε όλο το αμάξωμα με χρώμιο σε διάφορα σημεία του.

Στο εσωτερικό οι γραμμές είναι απλές και λιτές, με μόνο την παρουσία της έγχρωμης οθόνης αφής 7 ιντσών για το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων να ξεχωρίζει πάνω στην κονσόλα.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Hyundai θα προσφέρει το νέο Accent στην αγορά της Βορείου Αμερικής με έναν ανανεωμένο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με 132 άλογα ισχύος και 161 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει ελαφριά βελτίωση στις επιδόσεις και κυρίως στις ρεπρίζ. Παράλληλα, λόγω ορισμένων επεμβάσεων στα «σωθικά» του αλλά και ενός νέου «εγκεφάλου», ο κινητήρας αυτός έχει βελτιώσει κατά 7% την κατανάλωσή του.

Στα κιβώτια, το νέο Accent θα σταδιοδρομήσει είτε με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 6άρι αυτόματο.


Επίσης, η Hyundai έχει φροντίσει να ενισχύσει το αμάξωμα και να τοποθετήσει νέου τύπου πλαϊνούς αερόσακους για να αυξήσει τα επίπεδα της παθητικής ασφάλειας, ενώ υπάρχει πλέον σύστημα αυτόματης πέδησης και κάμερα οπισθοπορείας.
TAG