Επίσημο: Έρχεται στις αρχές Μαρτίου το νέο Honda Civic Type R!

Μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου Civic Type R τον περασμένο Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Honda ανακοίνωσε επίσημα ότι η έκδοση παραγωγής του νέου hot μοντέλου θα αποκαλυφθεί στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο Civic Type R θα έρθει λοιπόν σε λίγες ημέρες φέροντας σύμφωνα πλέον και με την ίδια την Honda, μια αναβαθμισμένη εκδοχή του turbo 2λιτρου VTEC κινητήρα του τωρινού μοντέλου.

Το αυτοκίνητο, παρότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, θα προσφέρει στη νέα του γενιά περισσότερα από τα 310 άλογα του προηγούμενου Civic Type R, με τις έως τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύναμη που θα ξεπερνά ακόμα και τα 320 άλογα.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, η Honda ανακοίνωσε επίσημα ότι το νέο Civic Type R θα ξεκινήσει την κατασκευή του στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας το καλοκαίρι, ώστε να προσφερθεί στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και -για πρώτη φορά- τη Βόρεια Αμερική.


Ως προς την εμφάνισή του, το νέο Civic Type R δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με το πρωτότυπο, διατηρώντας μια πολύ επιθετική εικόνα. Αντίστοιχα στο εσωτερικό, περιμένουμε την αναμενόμενα «πολεμική» ατμόσφαιρα που οφείλει να προσφέρει κάθε νέο κορυφαίο Honda Civic.
TAG