Η νέα M760Li των 610 ίππων είναι η κορυφαία και πιο ακριβή BMW! (+video)

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την πρώτη της παρουσία στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περσινό Μάρτιο, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τα πλήρη και πιο ακριβή στοιχεία της νέας M760Li xDrive.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδοχή της BMW Σειρά 7, η οποία εντάσσεται στη γκάμα M Performance των μοντέλων της εταιρείας, διαθέτοντας έναν πανίσχυρο 12κύλινδρο bi-turbo κινητήρα βενζίνης 6,6 λίτρων με 610 άλογα και 800 Nm ροπής.

Με αυτό το μοτέρ κάτω από το καπό της, αλλά και με τη βοήθεια ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει τη δύναμη και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου, η BMW M760Li xDrive έχει επιδόσεις supercar, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (305 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver).

Η BMW M760Li xDrive βασίζεται πάνω στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο της Σειρά 7 και φέρει στο αμάξωμά της περιμετρικά αεροδυναμικά βοηθήματα M, ενώ παράλληλα διαθέτει τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση Executive Drive Pro της BMW, μαζί με ενισχυμένα φρένα της M Sport και ειδικής σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών σε ματ γκρι χρώμα.

Η προαιρετική έκδοση Excellence είναι μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της κορυφαίας Σειρά 7, χωρίς το αεροδυναμικό πακέτο M, αλλά με 20άρες γυαλιστερές ασημί ζάντες, η οποία φέρει επιπλέον περισσότερο χρώμιο, ασημί εμπρόσθια γρίλια, αλλά και ξύλινο τιμόνι. Ακόμη και η εξάτμιση της έκδοσης έχει ρυθμιστεί για έναν πιο διακριτικό ήχο.


Στο πεδίο της τιμής, η νέα M760Li xDrive κοστίζει στη χώρα μας το εκπληκτικό ποσόν των 291.167 ευρώ, όντας μακράν της προηγούμενης, η ακριβότερη BMW της αγοράς.

       
TAG