Πρωτότυπο Nissan NV Cargo X δεν κολλάει πουθενά! (+video)

Η Nissan δημιουργεί σε πρωτότυπη μορφή μια extreme off road έκδοση του μεγάλου της Van NV και ετοιμάζεται να το παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, θέλοντας να δείξει τις δυνατότητες του αυτοκίνητου της.

Το πρωτότυπο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον γνωστό στις Η.Π.Α. κατασκευαστή off road οχημάτων, τον Ian Johnson, ο οποίος πήρε την έκδοση NV2500HD του μοντέλου της Nissan και προέβει σε μια σειρά από μετατροπές για να δημιουργήσει το πραγματικά ασταμάτητο πρωτότυπο.

Έτσι, αρχικά αντικατέστησε τον 5,6 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα του με έναν 5λιτρο Cummins turbodiesel από το pick-up Nissan Titan XD, ο οποίος προσφέρει 310 άλογα ισχύος και κυρίως, 752 Nm ροπής.

Παράλληλα, ο Johnson πρόσθεσε ένα 6τάχυτο, βαρέως τύπου αυτόματο κιβώτιο της Aisin, σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, αλλά και νέα custom ανάρτηση με υπερυψωμένη απόσταση από το έδαφος.

Οι τροχοί φέρουν χωμάτινα ελαστικά 37 ιντσών General Grabber X3, ενώ στο αμάξωμα προστέθηκαν LED φώτα στη δεξιά εμπρόσθια κολώνα, ειδική προστατευτική ποδιά, αλλά και εργάτης στο εμπρός μέρος με δυνατότητα έλξης πάνω από 4,5 τόνους.


Στο εσωτερικό του, το πρωτότυπο της Nissan εφοδιάστηκε με οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί σε περίπτωση ανάγκης, όπως φορητό ανυψωτικό σύστημα και συσκευή οξυγονοκόλλησης, εργαλειοθήκη, σχοινί ανάγκης, πλήρους μεγέθους εφεδρικό τροχό, δεξαμενή για την αποθήκευση υγρών και πολλά άλλα.
TAG