Αποκάλυψη του νέου Opel Insignia Sports Tourer με πορτ-μπαγκάζ 520 λίτρων

Η Opel έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες της στέισον βάγκον έκδοσης του νέου Insignia Grand Sport, η οποία έρχεται να προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ σε σχέση με το σεντάν μοντέλο.

Ειδικότερα, σε σχέση με τα 490 λίτρα του χώρου αποσκευών του Grand Sport, το νέο Insignia Sports Tourer διαθέτει ένα πορτ-μπαγκάζ 520 λίτρων, με πιο πρακτικό σχήμα και μεγάλο άνοιγμα. Παράλληλα, εφοδιάζεται με πίσω κάθισμα που αναδιπλώνει την πλάτη του σε ποσοστό 40:20:40 και μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα φόρτωσης έως και τα 1.638 λίτρα.

Σχεδιαστικά, το νέο Opel Insignia Sports Tourer πατά πάνω στις γραμμές του νέου Insignia Grand Sport, έχοντας ένα πιο δυναμικό αμάξωμα από το προηγούμενο μοντέλο. Χαρακτηριστικό του αποτελεί η ασημί πλαϊνή λωρίδα στο άνω άκρο των παραθύρων, που διατρέχει όλο το αμάξωμα και καταλήγει πάνω στα πολύ μοντέρνα πίσω φώτα.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Insignia Sports Tourer είναι μεγαλύτερο κατά 73 χλστ. σε σχέση με το προηγούμενο, έχοντας ένα πολύ μακρύ αμάξωμα 4.986 χλστ., ενώ και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 92 χστ. (2.829 χλστ.).

Παρά όμως τις μεγαλύτερες διαστάσεις, το νέο στέισον βάγκον Insignia είναι έως και κατά 200 κιλά (!) πιο ελαφρύ από πριν, λόγω της νέας του πλατφόρμας. Επίσης, η Opel θα προσφέρει το νέο μοντέλο τόσο σε προσθιοκίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση με νέο αυτόματο σύστημα τετρακίνησης.


Στο πεδίο των κινητήρων, η Opel προς το παρόν όπως και στο σεντάν Insignia δεν αποκαλύπτει τη γκάμα, ωστόσο περιμένουμε μεταξύ άλλων την ύπαρξη ενός νέου 1,5 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα με ισχύ 165 ίππων. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε στις αρχές του Μάρτη, κατά την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
TAG