Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η παραγωγή του super-SUV της Lamborghini!

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα δούμε τελικά το νέο super-SUV που ετοιμάζει η Lamborghini, αφού όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της εταιρείας ο κ. Stefano Domenicali, η παραγωγή της νέας Urus θα ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο.

Ο κ. Domenicali μιλώντας σε ιστοσελίδα του εξωτερικού αποκάλυψε ότι η Lamborghini θα ξεκινήσει τον Απρίλιο να κατασκευάζει προ-παραγωγής μοντέλα και τα πρώτα τεστ πρωτότυπα της νέας Urus στο εργοστάσιό της στην Sant' Agata Bolognese, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει τη διάθεσή της στις αγορές.

Το αυτοκίνητο είναι πολύ σημαντικό για την Lamborghini, αφού με την Urus οι Ιταλοί στοχεύουν να διπλασιάσουν ουσιαστικά τις πωλήσεις τους και να τις φτάσουν κοντά στις 7.000 το χρόνο, από σχεδόν 3.500 σήμερα.

Το νέο μοντέλο, όπως έχουμε γράψει ξανά, θα δανειστεί τις γραμμές του από το ομώνυμο πρωτότυπο του 2012, ενώ θα φέρει κάποιον εκ των V10 ή V12 κινητήρων βενζίνης της εταιρείας. Παράλληλα, θα έρθει και με turbo μοτέρ, αλλά και με υβριδική, plug-in (φόρτιση από πρίζα) έκδοση, κάτι που και στις δύο περιπτώσεις θα το δούμε για πρώτη φορά σε Lamborghini.


Πάντως, μετά τις δηλώσεις αυτές του κ. Domenicali δεν αποκλείεται η Lamborghini να μας δώσει μια πρώτη γεύση από τη νέα Urus στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.
TAG