Βελτιωμένη BMW M2 με 620 άλογα είναι πραγματικός πύραυλος! (+video)

Η γερμανική Aulitzky Tuning βάζει στη BMW M2 των 3λιτρο S55 TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης των M3/M4 και, αυξάνοντας την ισχύ του στα 620 άλογα, δημιουργεί μια από τις ισχυρότερες BMW M2 της αγοράς.

Η M2 της Aulitzky Tuning χάνει μόλις για 10 άλογα τον τίτλο της ισχυρότερης M2 στον κόσμο (συνεχίζει και τον κατέχει η BMW M2 της Manhart με 630 άλογα), όμως η προσπάθεια της γερμανικής βελτιωτικής φίρμας δεν παύει να είναι εντυπωσιακή.

Για να αυξήσει μάλιστα στα 620 άλογα (από 431 εργοστασιακά) την ισχύ του μοτέρ των BMW M3/M4, η Aulitzky Tuning άλλαξε τα turbo, προσέθεσε μια carbon εισαγωγή, μια πλήρη εξάτμιση της Remus, αλλά και ένα νέο σύστημα ψεκασμού. Μετά από αυτά, εκτός από την ισχύ εκτοξεύθηκε στα 850 Nm και η ροπή του μοτέρ.

Στο πεδίο των επιδόσεων, για το 0-100 χλμ./ώρα η εταιρεία βελτίωσης ανακοινώνει ότι βρίσκεται κάτω από τα 4,0 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα της πανίσχυρης BMW M2 που έχει δημιουργήσει, ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Μαζί τώρα με τον κινητήρα, η γερμανική βελτιωτική φίρμα άλλαξε και το κιβώτιο προσθέτοντας τη μετάδοση της BMW M4 GTS, που μπορεί να διαχειριστεί όλα αυτά τα άλογα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW Clubsport, για να μπορούν να περάσουν με ασφάλεια όλα αυτά τα άλογα στο δρόμο.


Σχεδιαστικά, η M2 της Aulitzky Tuning ξεχωρίζει με τους νέους της τροχούς με ζάντες 20 ιντσών Yido Performance, αλλά και την αρκετά διακριτική carbon αεροτομή στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί πιο ελαφριά μπάκετ της Recaro, αλλά και νέο πιο σπορ τιμόνι με αλκαντάρα.

Εικόνες: Bimmertoday

         
TAG