Με 400 άλογα το νέο Audi RS3! (+video)

Η Audi παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά του κορυφαίου RS3 Sportback, με το νέο μοντέλο να εφοδιάζεται με την ισχυρότερη έκδοση του 2,5λιτρου TFSI κινητήρα της εταιρείας με τους 400 ίππους, για να προσφέρει ακόμα πιο «καυτές» επιδόσεις.

Το ανανεωμένο Audi RS3 Sportback ακολουθεί τα χνάρια του σεντάν RS3 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, φέροντας στο πεδίο του κινητήρα την πιο βελτιωμένη έκδοση του 5κύλινδρου 2,5λιτρου turbo της εταιρείας.

Το μοτέρ αυτό είναι 26 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με αυτό που υπήρχε στο προ-ανανέωσης μοντέλο, ενώ παράλληλα είναι πιο ισχυρό κατά 33 άλογα (400 συνολικά) και 15 Nm ροπής (480 Nm).

Συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο S-tronic και με τετρακίνηση quattro, για να προσφέρει ακόμη πιο γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 σε 4,1 δευτερόλεπτα (-0,2 δλ. σε σχέση με πριν) και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (προαιρετικά και 280 χλμ./ώρα).

Εμφανισιακά το ανανεωμένο Audi RS3 ξεχωρίζει από τα νέα εμπρόσθια φώτα με πιο αιχμηρή σχεδίαση και δυνατότητα προσαρμογής matrix LED προβολέων, τον αλλαγμένο στο κάτω τμήμα μπροστινό προφυλακτήρα, την εμπρόσθια γρίλια με τις περισσότερες γωνίες, αλλά και τα ελαφρώς αλλαγμένα πίσω φώτα και διαχύτη.

Στο εσωτερικό, όπως και στο «απλό» A3 η Audi προσφέρει πλέον και στο ανανεωμένο RS3 τον περίφημο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit με ειδικά RS γραφικά, που φέρνουν στη μέση το ταχύμετρο και μια σειρά από πληροφορίες για τη ροπή, τις δυνάμεις G και την πίεση των ελαστικών στις δύο του πλευρές.

Επιπλέον των παραπάνω, το ανανεωμένο RS3 Sportback αποκτά και νέα μπάκετ καθίσματα με πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και δέρμα Nappa, ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων, αλλά και RS σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα.


Ολοκληρώνοντας με τα τεχνικά του στοιχεία, το εμπρόσθιο μετατρόχιο του Audi RS3 Sportback είναι πλέον πιο πλατύ κατά 20 χλστ. σε σύγκριση με το προηγούμενο, ενώ η ανάρτησή του είναι πιο χαμηλή κατά 25 χλστ. σε σχέση με το «απλό» A3. Στάνταρ έρχονται 19 ιντσών ζάντες με λάστιχα 235/35 και δισκόφρενα 310 χλστ. εμπρός-πίσω.

      
TAG