Το πρώτο SUV της Lamborghini θα είναι και η πρώτη υβριδική και turbo Lambo!

H Lamborghini ετοιμάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της να μπει όχι μόνο στα SUV με τη νέα Urus το 2019, αλλά και να μας φέρει το πρώτο υβριδικό και το πρώτο turbo μοντέλο της ιστορίας της.

Αυτό αποκάλυψε ο Υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της Lamborghini, ο κ. Maurizio Reggiani, ο οποίος μιλώντας στο βρετανικό Autocar, τόνισε ότι η νέα Urus θα είναι και η πρώτη υβριδική Lambo.

Φυσικά, κατά τα δεδομένα της εποχής, η Lamborghini θα χρησιμοποιήσει στην Urus υβριδικό σύστημα plug-in (φόρτιση και από πρίζα), το οποίο θα προσφέρει πολύ δυναμική απόδοση, μειώνοντας παράλληλα ρύπους και απαιτήσεις σε καύσιμο.

Η νέα Urus θα είναι και η μοναδική υβριδική Lamborghini όταν θα λανσαριστεί, αφού οι Huracan και Aventador θα παραμείνουν -τουλάχιστον προς το παρόν- με τους γνωστούς V10 και V12 ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης.

Επίσης, εκτός της υβριδικής πρωτιάς για την εταιρεία, η Urus θα είναι και η πρώτη turbo Lamborghini της ιστορίας, φέρνοντας έναν biturbo V8 4λιτρο βενζινοκινητήρα με πολύ δύναμη και ροπή.


Από εκεί και πέρα, ο κ. Reggiani υποσχέθηκε ότι η Urus στο δρόμο θα είναι μια «καθαρόαιμη Lamborghini», ενώ το design της θα είναι μια εξέλιξη αυτού του ομώνυμου πρωτότυπου του 2012. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εξέλιξη της αεροδυναμικής και λύσεων για ελάφρυνση του βάρους, με στόχο πάντα τα κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου δημιουργήματος της εταιρείας.
TAG