Η Fiat θα πουλήσει την Alfa Romeo λόγω χρεών;

Παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της, του Σέρτζιο Μαρκιόννε, για οικονομική εξυγίανση, η Fiat έχει αυτή τη στιγμή σχεδόν 6,7 δισ. ευρώ χρέος και πλέον, σύμφωνα με το Forbes, δεν μένει τίποτε άλλο στην εταιρεία από το να πουλήσει μάρκες της, όπως π.χ. την Alfa Romeo και τη Maserati!

Η Fiat ή Fiat-Chrysler (FCA) βρίσκεται σε μια ακόμη δύσκολη καμπή της ιστορίας της, αφού αυτή τη στιγμή το χρέος της εταιρείας βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα και δεν το βοηθούν μια σειρά από ανακλήσεις που έγιναν τον Απρίλιο με 1,1 εκατ. Jeep και Dodge οχήματα, αλλά και άλλα 1,4 εκατ. αυτοκίνητα Jeep, Chrysler και Dodger που ανακλήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Όλες οι παραπάνω ανακλήσεις κοστίζουν πολλά χρήματα εντείνοντας το οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι το κομμάτι της Jeep και της Ram, με τα μεγάλα SUV και pick-up που έχουν αντίστοιχα μεγάλα περιθώρια κέρδους, φέρνει ζεστό χρήμα από τις Η.Π.Α. στην εταιρεία.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο, η Fiat-Chrysler είναι πολύ πιθανό να πουλήσει την Alfa Romeo και τη Maserati, δύο εταιρείες που πλέον με τη Giulia και τη Stelvio η πρώτη, αλλά και με τη νέα Levante η δεύτερη, έχουν τη δυναμική να βρουν αγοραστές.

Κατά καιρούς, ιδίως το VW Group έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της Alfa Romeo, αν και πλέον με το Σκάνδαλο με τους ρύπους σε ισχύ, θα είναι δύσκολο οι Γερμανοί να επενδύσουν χρήματα εξαγοράζοντας μια μάρκα.


Το μόνο που μένει να δούμε είναι τι θα συμβεί από τη νέα χρονιά και εάν τελικά μετά από 31 χρόνια η Alfa Romeo μαζί με τη Maserati (από το 1993 στον Όμιλο Fiat), αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς.
TAG