Με 1,5 λίτρων turbo και τετρακίνηση το νέο SUV Mitsubishi Eclipse Cross

Μετά από πολλές προαναγγελίες η Mitsubishi αποκάλυψε επίσημα το νέο Eclipse Cross, το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο crossover της που θα παρουσιάσει επίσημα την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο Eclipse Cross αρχικά και στο πεδίο της σχεδίασης, ενσωματώνει ένα αρκετά δυναμικό και μοντέρνο αμάξωμα, όπου ξεχωρίζει η α λα κουπέ σχεδίαση του πίσω μέρους, μαζί με τα «αιχμηρά» φώτα, τα οποία συνδέονται στο μέσο του πίσω παρμπρίζ με μια επιπλέον οριζόντια λωρίδα φωτιστικών σωμάτων.

Στο εμπρόσθιο τμήμα το Eclipse Cross είναι αρκετά δυναμικό, λόγω της νεότερης μάσκας Dynamic Shield της Mitsubishi, αλλά και του χρωμίου στον προφυλακτήρα. Τα φώτα, είναι μακριά και σχετικά στενά, ενσωματώνοντας και μια λωρίδα LED φώτων ημέρας στο κάτω τμήμα τους.

Το εσωτερικό του νέου crossover σύμφωνα με τη Mitsubishi θα διαθέτει ένα ταμπλό με οριζόντιες γραμμές, οθόνη τύπου τάμπλετ για το σύστημα infotainment που έχει διευρυμένη συνδεσιμότητα, αλλά και πίσω καθίσματα που σύρονται, αναδιπλώνονται και διαιρούνται σε ποσοστό 60:40.

Στο πεδίο των κινητήρων, η Mitsubishi εφοδιάζει το Eclipse Cross με ένα νέο 1.500άρι άμεσου ψεκασμού turbo μοτέρ, το οποίο συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο CVT κιβώτιο, που διαθέτει και χειροκίνητη (Sport mode) λειτουργία με 8 σχέσεις.

Στη γκάμα υπάρχει και ο 2,2 λίτρων turbodiesel της Mitsubishi, που έρχεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Αμφότερες οι επιλογές έχουν τετρακίνηση, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, που στέλνει όση ροπή απαιτείται και στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Επιπλέον αυτών, η Mitsubishi ανακοινώνει ότι έχει κάνει πολλές βελτιώσεις και έχει φροντίσει για την αυξημένη ακαμψία του Eclipse Cross, ενώ παράλληλα, η ρύθμιση της ανάρτησης έχει ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να προσφέρει υψηλό κράτημα και σταθερότητα στο δρόμο.


Το νέο Eclipse Cross θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Mitsubishi πάνω από το ASX και κάτω από το Outlander. Το προγραμματισμένο λανσάρισμά του στην Ευρώπη (και στη χώρα μας) αναμένεται μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.
TAG