Abarth 595 Pista: Ένα μίνι αγωνιστικό δρόμου!

Μια πιο ακόμη πιο σπορτίφ έκδοση του Abarth 595 παρουσιάζει η ιταλική μάρκα, με το νέο 595 Pista να έρχεται για να προσφέρει στον οδηγό του όλα όσα χρειάζεται για το απολαύσει σε μια πίστα.

Το κύριο στοιχείο διαφοροποίησης του Abarth 595 Pista από τις υπόλοιπες εκδόσεις του ιταλικού γρήγορου μίνι είναι το σύστημα τηλεμετρίας που διαθέτει, το οποίο βρίσκεται «μέσα» στο σύστημα πολυμέσων UConnect.

Με βάση αυτό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλήρως χαρτογραφημένες μια σειρά από διάσημες πίστες παγκοσμίως, οι οποίες μπορούν να «φορτωθούν» και το σύστημα να καταγράψει onboard χρόνους, παρέχοντας και tips βελτίωσης.

Από εκεί και πέρα, η Abarth εφοδιάζει το 595 Pista με τον 1,4 λίτρων T-Jet βενζινοκινητήρα των 160 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 216 χλμ./ώρα.

Επίσης, έχει τοποθετηθεί νέα πίσω ανάρτηση από την Koni, αναβαθμισμένα φρένα με τρυπητούς αεριζόμενους δίσκους 284 χλστ. εμπρός και 240 χλστ. πίσω, εξάτμιση Record Monza με 4 απολήξεις και 17 ιντσών ματ μαύρες ζάντες αλουμινίου.


Σχεδιαστικά, ο εμπρός προφυλακτήρας και ο πίσω διαχύτης διαθέτουν μαύρο χρώμα, υπάρχουν δαγκάνες φρένων με επιλογή για μαύρο, κόκκινο ή κίτρινο χρώμα, ενώ στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα μπορούν να παραγγελθούν με ύφασμα ή δέρμα.
TAG