Δύο νεκροί μέσα σε βελτιωμένο Ford Fiesta ST λόγω λάθους στη βελτίωση!

Ένα νεαρό ζευγάρι φίλων βρέθηκε νεκρό τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα σε ένα Ford Fiesta ST και πλέον, αποδείχθηκε ότι ο θάνατός τους οφείλεται στα καυσαέρια που εισχώρησαν στην καμπίνα, λόγω λάθους στη βελτίωση του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας των αρχών στη Μεγάλη Βρετανία όπου συνέβη το όλο τραγικό γεγονός, ο Tom Putt 20 ετών και η Nikki Willis 23, αποδείχθηκε ότι πέθαναν από τις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα που εισχώρησαν στην καμπίνα, οι οποίες ήταν 1.000 φορές μεγαλύτερες από τα επιτρεπτά όρια!

Οι επιβλαβείς αυτοί ρύποι μπήκαν στην καμπίνα από τους αεραγωγούς, οι οποίοι τους ρούφηξαν λόγω ενός λάθους στη βελτίωση του κινητήρα και πιο συγκεκριμένα, μιας διαρροής μεταξύ του κινητήρα και της εξάτμισης, που επέτρεψε στα καυσαέρια να εισέλθουν στο εσωτερικό.

Η έρευνα τονίζει επίσης ότι ο βρετανός ιδιοκτήτης είχε αφαιρέσει τον καταλύτη του αυτοκινήτου και είχε βάλει αεραγωγούς στο καπό, οι οποίοι ουσιαστικά οδήγησαν τα καυσαέρια στους αεραγωγούς του εσωτερικού που τραβούν αέρα κάτω από τους καθαριστήρες και στη συνέχεια τον διοχετεύουν στο εσωτερικό.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Tom Putt δεν ήταν άπειρος στις βελτιώσεις, αφού είχε εργαστεί και σαν μαθητευόμενος στη Ford για ένα χρόνο. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν «πειράζουμε» ένα αυτοκίνητο, αφού δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί...
TAG