Με 1.020 άλογα το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes!

Το νέο Mercedes-AMG Project One είναι το νέο γερμανικό υπεραυτοκίνητο που έχει σχεδόν έτοιμο η Mercedes και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η ισχύς του από ένα σύστημα κίνησης που προέρχεται από τη Φόρμουλα 1, θα αγγίξει τα 1.020 άλογα!

Οι πληροφορίες μας έρχονται από τη Γαλλία και το Automobile Magazine, το οποίο αποκαλύπτει ότι το Project One παραγωγής θα φέρει έναν turbo 1.600άρη V6 κινητήρα βενζίνης ίδιον με αυτόν του μονοθεσίου της Mercedes στη Φόρμουλα 1, απόδοσης 748 ίππων.

Το μοτέρ αυτό θα συνδυαστεί με 4 ηλεκτροκινητήρες, 2 για τους εμπρός τροχούς και 2 που θα φροντίζουν για το turbo και το στρόφαλο του μοτέρ. Η απόδοση των κινητήρων αυτών θα φθάνει τα 408 άλογα, όμως συνδυαστικά μαζί με τον βενζινοκινητήρα η ανώτατη ισχύς θα αγγίζει τα 1.020 άλογα.

Συνεχίζοντας με τις πληροφορίες του νέου μοντέλου, το υπεραυτοκίνητο της Mercedes θα είναι πολύ ελαφρύ, ζυγίζοντας λίγο πιο πάνω από τα 1.300 κιλά, ενώ θα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 50 χιλιόμετρα.

Η Mercedes θα κατασκευάσει μόνο 275 μονάδες του Project One με την τιμή του να ζαλίζει, αφού θα αγγίζει τα 2,275 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχουν προ-παραγγελθεί οι 225 μονάδες του και αναμένεται σύντομα το γερμανικό υπεραυτοκίνητο να κάνει sold out.

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα το δούμε επίσημα, αυτό αναμένεται να γίνει το Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αν και τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια της Έκθεσης της Γενεύης, η Mercedes έδειξε σε μελλοντικούς πελάτες το ποιόν του Project One.
TAG