Νέα diesel BMW M550d με 400 άλογα και εκρηκτικές επιδόσεις!

Η BMW παρουσιάζει τη νέα M550d, η οποία έρχεται για να τοποθετηθεί στην κορυφή των diesel εκδόσεων της Σειρά 5 φέροντας τον ισχυρότερο diesel 6κύλινδρο κινητήρα παραγωγής με 400 ίππους και 4 τούρμπο!

Ξεκινώντας με τον κινητήρα, η BMW εφοδιάζει τη νέα M550d με το 3λιτρο 6κύλινδρο diesel μοτέρ της από την 750d, το οποίο χρησιμοποιεί 4 τούρμπο (δύο χαμηλής πίεσης και δύο υψηλής πίεσης) για να προσφέρει κορυφαία απόδοση και ροπή.

Έτσι, η μέγιστη ισχύς αγγίζει τα 400 άλογα και η ροπή τα 760 Nm (διαθέσιμη μόλις από τις 2.000 στροφές), προσφέροντας 19 ίππους παραπάνω και επιπλέον 20 Nm σε σχέση με την προηγούμενη M550d.

Μαζί με το στάνταρ 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο από την M Performance, αλλά και την τετρακίνηση xDrive, η νέα BMW M550d απαιτεί μόνο 4,4 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα (4,6 δλ. η στέισον έκδοση) και έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα της κατανάλωσης, αφού με μια σειρά από μέτρα και επεμβάσεις στον κινητήρα, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η BMW είναι μόνο 5,9 λτ./100 χλμ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλεςς αλλαγές, αφού η νέα BMW M550d διαθέτει μια νέα M Sport ανάρτηση με χαμήλωμα κατά 10 χλστ. και ρυθμιζόμενη απόσβεση, καθώς και μια νέα μεταβαλλόμενη κρεμαγιέρα.

Σχεδιαστικά, η κορυφαία diesel BMW Σειρά 5 ξεχωρίζει με τους πιο σπορ προφυλακτήρες, τις νέες πλαϊνές ποδιές, την αεροτομή (στη σεντάν), τις γκρι λεπτομέρειες στη γρίλια, τους καθρέπτες, αλλά και στις στάνταρ 19άρες ζάντες (προαιρετικά και 20άρες).


Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα για τους εμπρός επιβάτες, M τιμόνι με paddles αλλαγής σχέσεων, πιο σπορ πεντάλ αλουμινίου, νέες επενδύσεις σε δέρμα, αλκαντάρα και αλουμίνιο, αλλά και αλλαγμένες ενδείξεις για τον πίνακα οργάνων.
TAG