Το Honda Civic Type R είναι ο νέος βασιλιάς του Νίρμπουργκρινγκ! (+video)

Σχεδόν 4 μήνες αφότου το VW Golf GTI Clubsport έθεσε το νέο ρεκόρ για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στη φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, το νέο Honda Civic Type R έρχεται για να το καταρρίψει εκ νέου και να πάρει αυτό τα πρωτεία.

Όπως ανακοίνωσε η Honda, το νέο Civic Type R σημείωσε χρόνο 7 λεπτών και 43,8 δευτερολέπτων στο «Ρινγκ», όντας 5,5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από το VW Golf GTI Clubsport και 7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από το προηγούμενο Civic Type R.

Το αυτοκίνητο του ρεκόρ ήταν προπαραγωγής και έφερε ένα πλήρες roll cage για λόγους ασφαλείας, ενώ είχαν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και το ηχοσύστημα για το ισοσταθμιστεί το extra βάρους.

Επιπλέον των παραπάνω, το Honda Civic Type R που έκανε το ρεκόρ είχε εφοδιαστεί και με ελαστικά για χρήση μεν σε πίστα, που όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο δρόμο.


Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο για το πλαίσιο του Civic Type R, κ. Ryuichi Kijima, λόγω των πλατύτερων μετατροχίων, του μακρύτερου μεταξονίου, της νέας πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων και της βελτιωμένης αεροδυναμικής, το νέο μοντέλο είχε υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές, κάτι που το βοήθησε να επιτύχει καλύτερους χρόνους.

       
TAG